L'ocupació turística de Setmana Santa a Osona se situa en un 70% de mitjana

El sector es mostra satisfet, en unes dates que no són massa propícies per a la comarca

Pere Pratdesaba
22 d'abril del 2014
L'Hotel Estació del Nord de Vic, aquest dimarts
L'Hotel Estació del Nord de Vic, aquest dimarts | Adrià Costa
L'Hotel Estació del Nord de Vic, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

El sector turístic d’Osona està força satisfet amb l’ocupació de Setmana Santa, que s’ha situat entre el 70 i el 75% de mitjana, segons el Gremi d’Hostaleria d’Osona. La xifra és força habitual en aquestes dades, que no solen ser de gran afluència a la comarca.

Cal tenir en compte que la setmana anterior, com cada any, hi va haver el Mercat del Ram a Vic, que va situar l’ocupació gairebé en el 100%. A més, el bon temps dels primers dies festius ha fet inclinar la balança dels turistes cap a la platja. I les pluges dels darrers dies han propiciat que no abundessin les reserves d’última hora, com sol ser habitual en aquests moments de crisi.

Tot i això, els càmpings van fer el ple durant els quatre dies festius, segons una portaveu de l’Associació de Càmpings d’Osona. “La resta de dies hi va haver de tot, alguns es van omplir, altres no. Res de nou, una tendència força similar a altres llocs de Catalunya”, asseguren les mateixes fonts.

Pel que fa als grans hotels de la comarca, el dijous tenien entre un 60 i un 80% d’ocupació. “Històricament, la Setmana Santa no és un pol d’atracció per a turistes a Osona. Hi ha més visitants en dates com el Mercat del Ram o el Mercat Medieval”, expliquen des del Gremi d’Hostaleria.

Pel que fa a les comarques de la Catalunya Central, balanç desigual. A l'Alta Anoia s’ha registrat una lleugera recuperació respecte el 2013 i els allotjaments del Monestir de Montserrat han fregat el ple absolut. A la zona del Berguedà, en canvi, han patit les conseqüències del bon temps de divendres, que ha desviat clients potencials a la costa i ha frenat la pujada d'esquiadors.