El Via Crucis i les processons recorden la Passió de Jesús

La pràctica religiosa se celebra a diverses poblacions d’Osona, amb algunes variants de format

Redacció Osona.com
19 d'abril del 2014
Processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta
Processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
Processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta, aquest divendres Foto: Adrià Costa

El Via Crucis és una expressió llatina que significa "Camí de la creu". És una pràctica catòlica que se celebra el Divendres Sant i que recorda la Passió de Jesús des que va ser fet presoner fins la seva crucifixió i sepultura. La Via Crucis té 14 estacions o moments, on es rememoren, entre d'altres fets, la condemna de Jesús, quan Jesús troba la seva mare, les caigudes en el camí cap a la creu o quan Jesús consola les dones de Jerusalem.

Aquesta celebració de Setmana Santa ha arrelat a la tradició popular i a molts pobles s’acompanya d’una processó pels carrers acompanyant la imatge de Jesús a la creu. A Osona, en trobem algunes, amb formats diversos.

Aquest divendres, 18 d’abril, s’ha celebrat el Via Crucis en poblacions com Taradell, Viladrau o Sant Bartomeu del Grau. També a Oristà i la Torre d’Oristà , on la pràctica religiosa s’acompanya amb la tradicional exposició de grillades, que enguany tenia per lema el 1714. Sense oblidar la processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta, on la comitiva es trasllada al bosc, acompanyada d’una petita orquestra.
Arxivat a