El termini per presentar projectes als Premis Innovacat finalitza el 30 d'abril

Els guardons distingeixen la innovació i el creixement de les empreses d’Osona | Estan impulsats per Bon Preu, Girbau, La Farga Group, Casa Tarradellas, Seidor, Technotraf i l’Ajuntament de Manlleu

Redacció Osona.com
16 d'abril del 2014
Ade Fisas, Jordi Aulí, Àlex Garrido, Miquelina Saborit, Tim Eaves, Núria Macià i Vicenç Gurrea, en la presentació dels Premis Innovacat 2014, el passat mes de febrer. Foto: Adrià Costa

El termini per presentar projectes a la convocatòria dels Premis Innovacat 2014 finalitza el proper 30 d’abril. Llavors, els participants presentaran el 30 de maig les seves propostes al jurat, públicament i en tres minuts, i el 8 de juliol es farà l'acte de lliurament dels premis. Aquests guardons, que es van presentar el passat mes de febrer, són una iniciativa pública i privada consolidada, que premia la innovació i el creixement empresarial de les empreses de la comarca d’Osona.

Els objectius dels Premis Innovacat es mantenen sense gaires canvis al llarg dels anys. Innovacat neix amb la vocació de fomentar la innovació i l’activitat de valor afegit al territori, i en aquesta línia es continua treballant. En aquest marc, se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Avança. Premi a l’empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

- Premi Empresa Jove. Premi a l’empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

Enguany, es manté el premi addicional per a les empreses guanyadores de cada categoria, que es va iniciar l’any passat. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

A més, hi ha cinc premis extraordinaris consistents en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial. Aquest acompanyament consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert, de manera personalitzada.

Rotacions a l'organització

Aquest any les empreses Seidor i Technotraf s’afegeixen a l’organització d’aquest premi, en detriment de Benito Urban, que s’ha despenjat després del seu canvi d’accionariat. Aquestes dues firmes, juntament amb les habituals en altres edicions -Bon Preu, Girbau, La Farga Group i Casa Tarradellas- representen sis empreses de sectors ben diferents però que aposten per fomentar el dinamisme empresarial a la comarca. L’organització la completa l’Ajuntament de Manlleu.

Seidor, que va aparèixer al mercat l’any 1982, és de Vic i està formada per un grup d’empreses especialitzades en la implantació de solucions per la gestió empresarial en l'entorn SAP. Es dedica a proveir solucions integrals a requisits empresarials canviants en l'àmbit de les tecnologies de la informació.

L’empresa de Sant Vicenç de Torelló Technotraf wood packaging ofereix solucions estàndard així com projectes a mida en fusta. La firma ha estat adquirida recentment pel proveïdor d’envasos de cosmétics Quadpack Group i el grup industrial Alba Andrea Divisió, propietat de la família Carandell.

Els Premis Innovacat, amb caràcter bianual, van crear-se l’any 2005 per la inquietud de Benito, Bonpreu i l’OPE. En cada edició han sumat nou socis, primer va ser Girbau, després La Farga Group, llavors Casa Tarradellas i ara Seidor i Technotraf . El 90% dels projectes guanyadors durant aquests anys encara funcionen.

Més informació, al web dels Premis Innovacat


Galeries de fotos dels premis Innovacat:
- Edició 2012 (Adrià Costa)
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
-Edició 2006 (Osona.com)
Arxivat a