Sant Hilari Sacalm prepara el Via Crucis

La Setmana Santa a la població arriba amb moltes novetats

Redacció Osona.com
15 d'abril del 2014
El Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm (foto, a la dreta), Creu de Sant Jordi i declarat element patrimonial d’interès nacional, se celebra cada any el vespre-nit del Divendres Sant. Es tracta d’una representació del drama de la passió i mort de Jesús, amb l’escenificació itinerant de passatges, que combina amb elements processionals com els armats o els misteris. Cada quadre escènic o creu rep el nom d’estació, i n’hi ha un total de 14, a cadascuna s’hi representa un quadre plàstic amb diferent decorat.

A més del Via Crucis, la Setmana Santa de Sant Hilari Sacalm programa diverses novetats per enguany: entre les més destacades, el campament romà que els Manaies de Blanes instal·laran, Dissabte Sant i Diumenge de Pasqua, tot el dia, a la plaça Guilleries. Hi haurà desfilades, així com exhibicions de combats de l’època. Així mateix, un trenet turístic recorrerà els espais més emblemàtics del poble, i hi haurà visites guiades pels boscos de les Guilleries i per les estacions del Via Crucis Vivent.

També hi haurà una exposició de diorames de la Passió, que es podrà visitar a l’Església del 12 al 27 d’abril; el concert Lux Aeterna, a càrrec de les corals Amethysta i Laetare (Dijous Sant, a les 20:30 hores, a l’Església); la fira artesanal del Passeig de la Font Vella (Divendres Sant); la fira d’atraccions de la plaça Lluís Companys; la ruta guiada “Descobreix el Via Crucis (Divendres Sant); el Centre Artesà de la Torneria (Divendres i Dissabte Sant); el XIX Concurs de Pintura Ràpida (Divendres Sant); el Concert de Bombolles (Dissabte Sant) i el concert de Tastet de Gospel (Diumenge de Pasqua).

Més informació, des del web de l’Ajuntament