Wataru construirà una piràmide de sis metres al Prat Verd de Malla

L'artista japonès presenta l'obra

Wataru amb la rèplica de xocolata de la piràmide que construirà al Prat Verd.
Wataru amb la rèplica de xocolata de la piràmide que construirà al Prat Verd. | José Manuel Gutiérrez
Redacció Osona.com
15 d'abril del 2014
Wataru, amb la rèplica de xocolata de la piràmide que construirà al Prat Verd. Foto: José Manuel Gutiérrez

L’artista japonès Wataru va presentar el passat divendres 11 d’abril, en un acte al Prat Verd de Malla, la piràmide que construirà el 2016 en aquest indret tan particular. Es tracta d’una obra amb un perímetre de cinc per cinc metres i una alçada de sis metres, que reproduirà la connexió entre el cel i la terra, a través d’uns corrents energètics que només existeixen en aquest punt de la comarca d’Osona, segons l’autor.

La piràmide, amb reminiscències del gloriós passat maia, es construirà amb blocs de pedra de Folgueroles, d’una tona cada una, i estarà coronada per una pedra rodona treballada. L’obra tindrà caràcter interactiu, ja que els visitants hi podran entrar a dins.

Wataru pretén que la piràmide sigui un lloc de “pelegrinatge”, tant per a persones com per a animals. “Representa la reunió entre savieses del passat i de futur. I hem d’aprofitar aquesta reunió”, diu l’artista.

Per construir la piràmide, segons Wataru, caldrà la implicació de “la gent de l’entorn”, que es canalitzarà a través d’una campanya de micromecenatge que encara no s’ha determinat. De moment, el Xocolater de Taradell ha elaborat una rèplica de la piràmide en xocolata, amb fruites a dins, que seran les postres que se serviran a partir d’ara i fins al 2016 al Prat Verd, acompanyats d’una música creada per Pep Sala per a l’ocasió. Els beneficis que se n’obtinguin es destinaran a finançar l’obra.

Un sopar amb grans actuacions

Tant la piràmide com la seva rèplica en xocolata es van presentar en el marc d’un sopar al que hi van assistir unes 150 persones, entre les quals hi havia representants de vessants tan diverses com l’art, l’empresa, l’esport o la política. L’àpat es va amenitzar amb petites actuacions, com els bastoners de Malla, el Duo Acrobàtick Pack, el músic Pep Sala, el saxofonista Pep Poblet, el Mag Fèlix o la violoncelista Eva Curto.

El plat fort del programa va ser Pep Plaza, conegut per les seves interpretacions als programes de TV3 “Polònia” i “Crackòvia”. L’humorista va imitar fins a 62 personatges diferents en només uns minuts.

L’àpat va finalitzar amb Pep Plaza, Pep Poblet i la resta d’artistes de la vetllada a dalt de l’escenari, acompanyant Pep Sala mentre cantava la coneguda cançó “Boig per tu” de Sau, de la que ell n’és coautor.

El Prat Verd està situat a Malla, a tocar la C-17. Aquest espai natural, de 12.000 m2, envoltat d'escultures de gran format, disposa d'unes instal·lacions  integrades amb l'entorn on se celebren activitats molt diverses, des de congressos o presentacions fins a casaments.

Vídeo de Canal Taronja