El Punt Avui Televisió es podrà veure des d'Osona

El CAC autoritza l'arrendament de set llicències de Canal Català

Europa Press
15 d'abril del 2014
El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va autoritzar divendres passat l'arrendament de les set llicències de televisió digital local que fins ara s'explotaven comercialment sota la marca Canal Català a l'empresa Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, que utilitzarà la marca El Punt Avui Televisió, actualment ja al sector, amb Televisió de Girona. Entre aquestes hi ha la de Vic, que és la freqüència històrica de TVO i que és manté en mans del mateix propietari, Nicola Pedrazzoli. L'autorització permetrà veure el canal des d'Osona.

L’autorització es va aprovar gràcies al vot de qualitat del president del CAC, després de l’empat a tres entre els consellers: Roger Loppacher, Josep Pont i Yvonne Griley, designats per CiU, hi van votar a favor; i Carme Figueras i Elisenda Malaret, pel PSC, i Daniel Sirera, pel PP, en contra.

Els consellers discrepants, que han fet un vot particular, consideren que la decisió és precipitada i que no compleix la normativa, ja que aquests canals no poden emetre més d’un 25% de la programació de la cadena i la resta ha de ser de producció pròpia a cada zona, una condició que no s’ha exigit a El Punt Avui i que sembla que no es complirà, ja que està prevista una programació única. Amb això, el conjunt de cadenes podrien esdevenir una cadena d’àmbit nacional, i no de proximitat, que és la raó de la seva existència.

Les llicències de televisió local de l'arrendament corresponen a les demarcacions de Barcelona -programa 2 del canal 48-, Sabadell -programa1 del canal 30-, Lleida -programa 3 del canal 50-, Blanes -programa 3 del canal 42-, Tarragona -programa 2 del canal 54-, Vic -programa 3 del canal 35- i Granollers -programa 3 del canal 40-.

L'autorització, que es regeix per la Llei general de la comunicació audiovisual (LGCA), només pot ser denegada quan el sol·licitant no acrediti el compliment de totes les condicions legals o quan no se subroguin les obligacions del titular anterior. Entre aquestes condicions destaca la necessitat que hagin transcorregut un mínim de dos anys des de l'adjudicació inicial de la llicència i que quan la llicència comporti l'adjudicació d'un múltiplex complet o de dos o més canals no es pugui arrendar més del 50% de la capacitat de la llicència.

El CAC ha afirmat que "de l'anàlisi del contracte d'arrendament es pot concloure que aquest negoci jurídic no afecta el pluralisme al mercat audiovisual", tenint en compte que la societat arrendatària no és titular ni participa majoritàriament en el capital d'altres titulars de llicències de comunicació audiovisual.

En relació amb els compromisos particulars adquirits al seu moment per la societat arrendadora, Publicitat i Comunicació del Vallès, l'acord assenyala que l'entitat arrendatària, Xarxa de Serveis i de Comunicacions 2014, se subroga i ha de complir les obligacions i els compromisos particulars assumits.
Arxivat a