Josep Cuadrat guanya la cursa Pels Camins dels Matxos

Ernest Ausiró, tercer, el millor osonenc d'una cursa on s'han superat els 600 participants

Josep Cuadrat, el millor a la cursa Pels Camins dels Matxos.
Josep Cuadrat, el millor a la cursa Pels Camins dels Matxos. | Josep Maria Montaner
Redacció Osona.com
13 d'abril del 2014
Més de 600 participants a Pels Camins dels Matxos Foto: Josep Maria Montaner

Josep Cuadrat ha estat el més ràpid a la 13 edició de la marxa de resistència Pels Camins dels Matxos que s'ha disputat aquest diumenge amb sortida i arribada a Torelló. La prova, de 63 km i 3.200 metres de desnivell acumulat, ha encetat la nova Lliga Catalana de Curses de Resistència, una competició que organitza per primera vegada la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que engloba competicions a mig camí de les maratons i les ultratrails.

L'atleta urgellenc Josep Cuadrat ha completat el recorregut amb un total de 6 hores i 25 minuts, set minuts més que el rècord de la prova que l'any passat va establir el basc Iker Karrera. En segon lloc s'ha classificat el moianès Gerard Morales (6:28) mentre que els osonencs Ernest Ausiró i Gabriel Crosas –primer al pas per Puigsacalm- han estat tercer i quart, respectivament.

En la categoria femenina, la torellonenca Anna Macià s'ha imposat amb solvència, amb un temps de 8 hores i 40 minuts. El podi l'han completat Cristina Crusats i Elena Sànchez, també de Torelló, a més d'1 hora i 20 minuts de la vencedora.

La cursa ha superat els 618 inscrits sumant els tres recorreguts –a banda del principal n'hi havia un de 56 i un de 49 quilòmetres-. Els traçats, amb el pas per Bellmunt o Puigsalcalm, transcorren pels camins que antigament utilitzaven els traginers per passar-hi amb els matxos (el mascle de la mula). El torellonenc Jordi Alsina ha estat el més ràpid de la cursa curta (5:41) per davant de Toni Vidal i David Salamó.

A la vigília de la prova és van organitzar diverses activats a la plaça Nova i al Casal Parroquial de Torelló. Destacaven la instal·lació d’un rocòdrom inflable i una xerrada -audiovisual a càrrec de la corredora d’ultratrails Núria Picas i l’esportista local Clàudia Galicia, que el mateix dia acabava de guanyar La Molina-Vallter Skimarathon.

Josep Cuadrat, el millor a la cursa Pels Camins dels Matxos. Foto: Josep Maria Montaner

Galeries de fotos

Fotos de Pels Camins dels Matxos 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de Pels Camins dels Matxos 2013 (Josep Maria Montaner)