La Diputació lliura una bici elèctrica a la biblioteca de Torelló

Campanya als municipis per fomentar la mobilitat sostenible

Redacció Osona.com
11 d'abril del 2014
La diputada Mercè Rius, lliurant la bicicleta elèctrica a la biblioteca de Torelló.
La diputada Mercè Rius, lliurant la bicicleta elèctrica a la biblioteca de Torelló. | Diputació de Barcelona
La diputada Mercè Rius, lliurant la bicicleta elèctrica a la biblioteca de Torelló. Foto: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona va lliurar aquest dijous, 10 d’abril, 13 bicicletes elèctriques per a serveis tècnics municipals i cossos de les policies urbanes del Baix Llobregat, Maresme i Osona. Entre aquestes, n’hi ha una per a la biblioteca de Torelló. Aquest programa per fomentar la mobilitat sostenible ha repartit, des de l'any 2008, un total de 212 bicicletes a 95 municipis de la demarcació de Barcelona.

L'acte de lliurament va tenir lloc al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, i va anar a càrrec de la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius. Hi van assistir representants dels diferents ajuntaments beneficiaris.

En la presentació, Mercè Rius va assenyalar la importància d'aquest acte, ja que s'emmarca en les accions que realitzen els municipis per a la reducció d'emissions de CO2 i que forma part dels objectius de la iniciativa europea del Pacte d'Alcaldes per l'energia. En aquest sentit, la diputada va voler remarcar l'acte com un exemple de l'Administració en la introducció i promoció dels vehicles elèctrics.

Els beneficiaris de bicicletes elèctriques han estat els serveis tècnics del Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d'Alella, Calella, Palafolls, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Esplugues de Llobregat, Martorell, el Prat de Llobregat i Viladecans. Així mateix, s'han lliurat dues bicicletes per a la policia local de Mataró i una altra per al servei interbibliotecari de Torelló.

Aquest lliurament forma part del programa impulsat l'any 2008 per la Diputació de Barcelona per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. L'any 2009 el programa es va estendre a altres serveis municipals i actualment la cessió de bicicletes va dirigida tant als cossos de les policies urbanes com als altres serveis tècnics dels municipis de la demarcació.
Arxivat a