Joan Ballana enfila la cursa electoral a Vic amb una original campanya

ERC Vic edita uns bons d’ajut per tal de reduir la dependència dels bancs | Les aportacions dels simpatitzants es bescanviaran per petites peces amb un alt valor simbòlic

Joan López, Joan Ballana i Pere Ricart, presentant la primera iniciativa d'ERC Vic a les eleccions municipals
Joan López, Joan Ballana i Pere Ricart, presentant la primera iniciativa d'ERC Vic a les eleccions municipals | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
10 d'abril del 2014
Pere Ricart, Joan López i Joan Ballana, aquest dimecres a la plaça Francesc Macià. Foto: Adrià Costa

ERC Vic ja pensa en les eleccions municipals del mes de maig de 2015. La formació té posades moltes esperances en uns comicis a la capital d’Osona que, a hores d’ara, sembla que li podrien ser molt favorables. L’entorn els és propici, tant a nivell nacional, amb una ERC en auge i pal de paller del procés sobiranista, com local, on les picabaralles internes de la resta de partits han impedit que, fins ara, hagin sorgit candidats clars i ferms.

No és el cas d’ERC, que té molt definida la seva estratègia. Els republicans ja van escollir fa uns mesos el regidor Joan Ballana com a candidat, amb el suport majoritari de l’assemblea local. I van per feina.

El propi Joan Ballana, el cap de la secció local Pere Ricart i Joan López, l’altre regidor d’ERC a l’Ajuntament i encara convalescent, després de l’accident que va patir fa uns dies amb moto, van presentar aquest dimecres una iniciativa pionera per tal de fer possible l’autogestió econòmica i no haver de dependre de cap entitat bancària. La primera acció d’ERC Vic encarada a les eleccions municipals de 2015, quan encara falta més d’un any, es va presentar en un lloc emblemàtic: la plaça dedicada al president de la Generalitat Francesc Macià.

La iniciativa consisteix en editar uns bons d’ajut de subscripció popular de 5€, 10€, 20€ i 50€ per ajudar a finançar el projecte liderat per Ballana i la precampanya de les eleccions, que seran bescanviables per diferents obres o peces, originals o reproduccions, d’alt valor històric pel nostre país i difícils de trobar en l’actualitat. Totes les obres són sèries limitades i es poden visualitzar al web de la secció local. Entre aquestes, hi ha el nou logo d’ERC fet amb fusta de pi, un fragment original de l’any 1932 d’una cinta catalana de la República o un segell de 1919 promogut per Comitè Pro-Catalunya de Vicenç Albert Ballester, entre d’altres.

“És una acció innovadora a la ciutat i compromesa amb la transparència i l’autofinançament d’aquest nou projecte. Estem decidits a autofinançar-nos per no dependre en exclusiva dels bancs per fer arribar el nostre projecte a totes les llars de la ciutat”, va dir Ballana. En el mandat actual, ERC Vic haurà utilitzat al voltant d’uns 18.000 euros, que s’han sufragat en part per les assignacions dels dos regidors a l’Ajuntament.

‘Transparència i proximitat’

Ballana va explicar que dos dels grans objectius  del seu programa són “la transparència i la proximitat”. En aquest marc, el candidat republicà va anunciar que al web d’ERC s’hi podran veure reflectits els sous dels dos regidors, així com la quantitat mensual que rep el grup municipal d’ERC-SomVic a l’Ajuntament i les quotes que paguen cadascun dels dos regidors per sufragar el préstec que es va fer per costejar les diferents accions i projectes al llarg del mandat actual 2011-2015.

A més, el candidat republicà va aprofitar l’ocasió per anunciar que, a partir d’ara, abans de cada ple municipal a l’Ajuntament de Vic, ERC donarà a conèixer el seu posicionament en alguns punts de l’ordre del dia que, per una raó o altra, calgui ressaltar per l'interès de ciutat, així com el sentit del vot en totes les mocions. Tot, amb l’única voluntat d’informar a la ciutadania.

Algunes de les peces que es bescanviaran pels bons. Foto: Adrià Costa
Arxivat a