Cinc osonencs, a l'històric debat sobre la consulta a Madrid

Marta Pascal, Isaac Peraire, Josep M. Vila d'Abadal i Carme Sanyós viuran el directe la petició al Congrés espanyol per fer la consulta, en la que tindrà veu pròpia Marta Rovira

Vila d'Abadal, direcció Madrid amb l'AVE
Vila d'Abadal, direcció Madrid amb l'AVE | AMI
Redacció
08 d'abril del 2014
Josep M. Vila d'Abadal, a l'AVE direcció Madrid, aquest matí. Foto: AMI

Osona estarà ben representat al Congrés dels Diputats en l'històric debat que es viurà avui sobre la consulta. A banda de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que serà un dels interlocutors del Parlament, també es desplaçaran a Madrid la diputada al Congrés Carme Sayós; la diputada del Parlament Marta Pascal; Isaac Peraire, com a membre de l'executiva d'ERC; i Josep M. Vila d'Abadal, en qualitat de president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 

Tots veuran com Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera demanaran l'autorització per realitzar la consulta el proper 9 de novembre. Ho faran reclamant la transferència de l'Estat a la Generalitat de les competències per convocar referèndums, en virtut de l'article 150.2 de la Constitució espanyola.

La petició del Parlament rebrà un "no" rotund per part del Congrés espanyol . Un 86% dels diputats, encapçalats pels del PP i el PSOE –inclòs el PSC- hi votaran en contra. En canvi, fins a 47 diputats hi donaran suport: CiU (16), ERC (3), PNB (5), BNG (2), Amaiur (7), Esquerra Plural (11 d'IU, ICV i Cha), Compromís (1), Geroa Bai (1) i Nueva Canarias (1).

La prèvia del debat al Congrés sobre la consulta a Nació Digital

Seguiment del debat a l'especial de Nació Digital


Arxivat a