L'Esbart Dansaire Castell de Tona celebra el seu 70è aniversari

Tots els grups de l’entitat participen en un espectacle al teatre L'Atlàntida de Vic

Redacció Osona.com
08 d'abril del 2014
L’Esbart Dansaire Castell de Tona celebrant els l'aniversari, el passat diumenge a l'Atlàntida de Vic.
L’Esbart Dansaire Castell de Tona celebrant els l'aniversari, el passat diumenge a l'Atlàntida de Vic. | Josep Maria Costa
L’Esbart Dansaire Castell de Tona va celebrar el 70è l'aniversari, el passat diumenge a l'Atlàntida de Vic. Foto: Josep Maria Costa

L’Esbart Dansaire Castell de Tona va celebrar el passat diumenge, 6 d'abril, els 70 anys des de la seva creació amb l’espectacle “70 anys dansant”, al Teatre Atlàntida de Vic. El muntatge va omplir la sala Ramon Montanyà de gom a gom. Entre els assistents hi havia Maria Àngels Blasco, delegada de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central; Lluís Puig, director general de Cultura Popular; i l'alcalde de Tona, Josep Salom, que també va ballar.

La vetllada va constar de dues parts d’una hora cadascuna i hi van participar tots els grups que formen part de l’entitat, des de l’infantil petit, passant per l’infantil gran, juvenil, grup de joves, el cos de dansa i fins al grup de veterans.

La primera part estava formada per un programa de danses tradicionals com el Ball Cerdà, l’Hereu Riera, el Ball de Faixes, la Jota de Mallorca per anomenar-ne algunes, amb les estrenes de Aires de la Terra Alta o el Ball de Cavallets. El Grupet, agrupació instrumental  formada per cinc músics, va acompanyar aquesta primera part.  

La segona va estar formada per un programa amb nou temes. El primer era l’estrena d’una coreografia interpretada pel cos de dansa i que porta per nom la Platja del Far, amb música de Marcel Casellas i coreografia d'Eduard Ventura. En segon lloc, l'esbart va presentar danses com el Galop de Panderetes, Farandola i la Dansa del Velatori, per acabar amb l'espectacle de llum i color que configura la comparsa de les Gitanes de Rubí de la que es va interpretar el fragment final de la Desfilada. Aquesta segona part es va alternar amb el so enregistrat per tornar a l’acompanyament musical en directe del Grupet.
Arxivat a