El PP català traslladarà a Madrid les demandes dels ramaders per a les plantes de purins

El sector porcí considera que s’ha d’augmentar la moratòria per al tancament dels equipaments

Redacció Osona.com
07 d'abril del 2014
El sector porcí de Catalunya, representat per Unió de Pagesos, JARC, Asaja, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Porcat i Anprogapor, i l’Associació d’Empreses per al Desimpacte Ambiental dels Purins (ADAP), ha demanat a la presidenta del Partit Popular català, Alícia Sánchez-Camacho, en una reunió mantinguda el passat divendres a la seu del PP a Barcelona, que intercedeixi davant el Govern de l’Estat per trobar una solució urgent arran de la modificació del sistema retributiu de la producció d’energia amb cogeneració i residus, que ja ha obligat a tancar les plantes de tractament de purins i que posa en perill el futur de les explotacions.

La presidenta del PP català, per la seva banda, s’ha compromès a traslladar al Govern estatal les demandes del sector pel que fa a la moratòria de les retallades fins al desembre del 2015, i perquè es pugui treballar amb solucions alternatives que passin per una readaptació de les plantes de tractament de purins. En aquest cas, les plantes també es comprometrien a fer els estudis pertinents per seguir funcionant amb una readaptació.

Recordem que el Ministeri d'Indústria veu viable establir una moratòria per al tancament de les plantes de purins només fins a 31 de desembre de 2014. El sector, en canvi, considera que el termini és insuficient, i creu que cal ampliar el període a dos anys per poder tenir temps de valorar les millors solucions i poder-les implementar.