El comerç de Torelló torna a sortir al carrer

La Botiga al Carrer rep una bona afluència de visitants | La passarel·la de moda ha tornat a ser l'activitat estrella del programa

Redacció Osona.com
05 d'abril del 2014
Torelló ha celebrat una nova edició de la botiga al carrer.
Torelló ha celebrat una nova edició de la botiga al carrer. | Adrià Costa
Torelló ha celebrat una nova edició de la Botiga al Carrer. Foto: Adrià Costa

La plaça Nova de Torelló ha estat l'escenari, aquest dissabte, 5 d’abril, d’una nova edició de La Botiga al Carrer, amb una trentena de carpes comercials i activitats diverses al llarg de tot el dia. Força afluència de gent i molt bon temps, amb llargues estones de sol.

La proposta estava organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, el Pla de Barris i l’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT). El certamen ha obert de les deu  del matí a les dues del migdia i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

El programa ha començat amb una xocolatada i inflables i jocs gegants per als més petits. De les onze a la una s'ha fet un taller infantil de dibuix i màscares (organitzat per PIOC); i a la mateixa franja horària, l’Assemblea Nacional de Catalunya ha tornat a organitzar, per segon any, el concurs gastronòmic “Posa l’estelada al plat". També s'ha comptat amb la presència dels gegants i capgrossos de la Colla Gegantera de Torelló, i l’ACT ha proposat un taller de baldufes. La sessió matinal ha acabat amb el lliurament dels premis del concurs de cartells sobre sexe jove, a l’Hotel d’Entitats.

Les activitats han continuat a la tarda amb un taller-degustació de pans ecològics (a càrrec de La Calèndula); i a les cinc de la tarda, la passarel·la dels comerciants de Torelló, una de les activitats que, com ja és habitual, ha tingut més seguiment. A la desfilada de moda hi han participat vuit comerços. A les set s'ha tancat la programació amb el concert TerVersions al Teatre Cirvianum.

En la presentació de l’activitat, l’alcalde, Santi Vivet, destacava que la Botiga al Carrer és “una aposta de l’Ajuntament per la dinamització del teixit comercial del municipi”, alhora que incidia en el paper del Pla de Barris com a catalitzador de diferents accions “per donar a conèixer i promocionar el nostre comerç”.

Per altre cantó, el regidor de Comerç, Jordi Casals, subratllava l’èxit de participació creixent de la fira, “una activitat rellançada fa tot just quatre anys, però per a la qual el comerç de Torelló respon”. El regidor reiterava les paraules de l’alcalde: “L’Ajuntament farà costat al comerç en aquestes campanyes de dinamització”.

Finalment, Dolors Darnés, presidenta ACT, valorava l’elevada participació: “La gent s’engresca, els comerciants veuen que la Botiga al Carrer funciona, que dóna nom i que ve gent de fora. I això és bo”. L’ACT ha aprofitat la jornada per difondre la targeta de l’entitat, amb un nou eslògan i la voluntat de promoure la compra al comerç de proximitat.

Galeries de fotos:
- La botiga al carrer, Torelló abril 2014 (Adrià Costa)
- La botiga al carrer, Torelló octubre 2013 (Adrià Costa)
- La botiga al carrer, Torelló abril 2013 (Adrià Costa)
- La botiga al carrer, Torelló octubre 2012 (Adrià Costa)
- La botiga al carrer, Torelló abril 2012 (Adrià Costa)
Arxivat a