Tona s'apunta al Tricentenari amb una trentena de propostes

Muriel Casals presenta el programa | El pregó de Carme Forcadell, una recreació històrica i un dinar d’època, alguns dels actes destacats

Redacció Osona.com
03 d'abril del 2014
L’Ajuntament de Tona ha impulsat tot un seguit d’actes i activitats (històriques, polítiques, lúdiques...) per tal de commemorar el Tricentenari. La proposta es va iniciar el passat  dissabte, 29 de març, amb la presentació del programa, a càrrec de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i presidenta d’honor del Tricentenari a Osona.

La iniciativa abastarà des d’ara fins al gener de 2015, quan es farà la cloenda amb el concert “Música per la llibertat. 1714-2014”, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. En total, seran més d’una trentena d’actes, amb conferències, presentacions de llibres, dansa, poesia, teatre, projeccions o actes lúdics, com una botifarrada popular.

Del programa, destaca un recital de poemes patriòtics, que oferirà Núria Feliu; l’estrena d’una obra de teatre del grup Tona’78 Talia i el pregó de la festa major, que tindrà com a protagonista a Carme Forcadell, presidenta de l’ANC. També el cap de setmana temàtic que tindrà lloc el 5 i 6 de juliol, on es farà un dinar d’època i una recreació històrica al parc de les Feixetes, amb els Miquelets de Catalunya i l’Associació de recreació història de Moià.

Programa d’actes

Arxivat a