El màgic món de les matemàtiques

Gairebé sis-cents alumnes d’ESO de tot Osona participen a la plaça Major de Vic a la desena edició de la Mat Magic Rock

Redacció Osona.com
03 d'abril del 2014
Un grup d'estudiants, a la plaça Major de Vic
Un grup d'estudiants, a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
Un grup d'estudiants participant al Mat Màgic Rock, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

Uns 560 alumnes de segon d’ESO de deu instituts de tota la comarca s’han reunit aquest dimecres al matí a la plaça Major de Vic per participar a una nova edició de la Mat Magic Rock 2013, una gimcana basada en les matemàtiques. La iniciativa compleix enguany el seu desè aniversari.

Els nois i noies han hagut de resoldre un total de 15 problemes centrats a la plaça i al nucli antic. Calcular el perímetre de la plaça, el percentatge d’un determinat tipus de botiga o les dimensions de l’ascensor de l’aparcament han estat algunes de les proves.

Els participants s’han ajuntat en grups d’entre sis i vuit joves, d’instituts diferents. La gimcana estava organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics, amb la col·laboració dels professors dels diversos centres. El resultat de la proposta ha estat molt bo, segons alguns dels alumnes i mestres.

Torelló rep uns 300 alumnes

D’altra banda, el proper dissabte 5 d’abril, l’Escola Sagrats Cors de Torelló acollirà la segona fase dels concursos “Fem Matemàtiques” i “+Mates”. En total, al voltant de 300 alumnes de les escoles de les comarques de Barcelona, amb les seves famílies i el corresponent professorat, faran cap a Torelló per participar en aquesta activitat. Des de fa vuit anys, l’Escola Sagrats Cors participa en aquest concurs, del qual aquest dissabte serà amfitrió.

“Fem Matemàtiques” és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de 6è de Primària i primer cicle d’ESO (1r i 2n). També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya.

En el cas del “+Mates”, l’activitat va adreçada a alumnes de 5è de Primària, segon cicle d’ESO (3r i 4rt) i Batxillerat. La finalitat i la metodologia són les mateixes, tot i que en aquest cas el concurs només té dues fases.

Més informació del concurs de Torelló


Galeries de fotos:
- Mat Màgic Rock, 2014 (Adrià Costa)
- Mat Màgic Rock, 2013 (Adrià Costa)

Un grup d'estudiants participant al Mat Màgic Rock, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa
Arxivat a