PxC dóna suport a un militant sancionat a Torelló per orinar al carrer

Una desena de simpatitzants de la formació protesta al ple, per considerar que la Policia Local va actuar de manera deliberada

Redacció Osona.com
02 d'abril del 2014
Una desena de simpatitzants de PxC, amb el suport dels tres regidors d’aquesta formació, van assistir al ple de Torelló celebrat el passat dilluns amb pancartes on es podia llegir "Sr Jordi Casals d'ERC, jo també sóc de PxC de Torelló. També em pot multar. Prou abús de poder". Amb aquesta acció, el grup volia solidaritzar-se amb el militant que va ser sancionat per orinar al carrer durant el Carnaval de Torelló.

PxC està d’acord amb la multa però creu que en el moment de la denúncia hi havia més gent que va orinar, però es va actuar de manera deliberada només contra el jove perquè era militant de PxC. Tot plegat, seguint sempre les directrius del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, afirmen.

Casals, per la seva banda, va deixar clar que no només es va sancionar un simpatitzant de PXC, sinó "a altres persones que van orinar al carrer" aquell dia i va recordar que a deu metres hi havia lavabos públics. Casals es va defensar de les acusacions de PxC: "No és la manera de fer ni de CiU, ERC-JpT, PSC ni ICV-EuiA". I va afegir: "No sou el centre del món, ni de la meva vida i dormo molt tranquil sense cap càrrec de consciència", tot alertant PxC que vagi en compte "a l'hora de difondre informació falsa".

El regidor republicà també va lamentar que un partit amb representació a l'Ajuntament mobilitzi gent al ple per defensar una actitud incívica com és orinar al carrer i per això va afirmar que això sol els “desacredita".

El regidor del PSC, Pere Galobardes, també va intervenir al debat i va donar suport a la tasca del regidor de Seguretat Ciutadana, que va definir com "extremadament difícil", per dos motius.

L'ordenança de civisme de Torelló prohibeix orinar al carrer. La normativa es va aprovar amb els vots favorables de PxC.
Arxivat a