Granollers entra a formar part de la Fundació de la UVic-UCC

L’Ajuntament i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya desenvoluparan projectes comuns

NacióGranollers.cat
02 d'abril del 2014
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, a l'acte de presentació del conveni. Foto: Aj.Granollers

S’estreny la col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) arran de la incorporació de l’Ajuntament a la Fundació Universitària Balmes, l'organ que gestiona la universitat. L'objectiu, promoure i enfortir iniciatives de col·laboració per a la potenciació del territori i l’intercanvi de coneixement entre els dos organismes.

El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han signat un acord que preveu set intervencions. En primer lloc, es vol incentivar les relacions de caràcter cultural, acadèmic, científic i institucional entre la UVic-UCC i l’Ajuntament de Granollers. En segon, treballar conjuntament en el desenvolupament d’activitats de cultura, formació, innovació, transferència de coneixement, esport, educació, benestar social i empresa, i en la difusió en matèries d’interès comú per a ambdues institucions i el seu àmbit territorial.

En aquest àmbit de qüestions, en tercer lloc es preveu col·laborar en la promoció, potenciació i desenvolupament del territori. També fomentar el debat i l’intercanvi d'experiències sobre tots aquells temes que puguin beneficiar ambdues institucions. En cinquè , col·laborar en la difusió de la UVic-UCC i especialment de la formació que s’hi ofereix i les activitats de tipus divers que s’hi duen a terme. En sisè terme, col·laborar en l’estudi i l’execució de projectes i iniciatives que reportin beneficis a la projecció de la UVic-UCC i de la ciutat de Granollers. I, per últim, estimular l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres, publicacions i altres recursos i materials d’interès per a ambdues institucions i el seu territori.

Aquest conveni permetrà ampliar l’oferta d’estudis de grau superior i cursos d'especialització universitària a Granollers. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat en l'acte de signatura de conveni que "la Universitat de Vic no és només per a la ciutat sinó que es posa al servei per estructurar el país, com una eina econòmica, cultural i social".

Per la seva banda l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha parlat del treball que des de l'eix de la C-17 es fa per ampliar el coneixement i el dinamisme territorial de les ciutats que estan al voltant d'aquesta via. "Granollers té el paper de ròtula del país, de manera que la connexió entre l'educació i l'empresa marcarà el futur econòmic del nostre país." 
Arxivat a