El magazín Catorze.cat neix per defensar i projectar la cultura

La capçalera dirigida per Eva Piquer i integrada al Grup Nació Digital estrena en exclusiva la cançó que dóna nom al segon disc de Joan Dausà

Redacció
01 d'abril del 2014
La capçalera del nou magazín cultural.

Aquest dimarts, 1-4-14, s’ha posat en marxa Catorze.cat, un nou magazín cultural en línia que pretén funcionar com a plataforma de creació artística. La periodista i escriptora Eva Piquer està al capdavant d’aquest projecte a cavall entre la literatura i el periodisme.

La pàgina web s’integra dins del grup Nació Digital i s’estrena presentant una cançó en exclusiva del músic Joan Dausà, On seràs demà?, la peça que dóna nom al segon disc del cantautor de Sant Feliu de Llobregat. "Serem allò que vulguem ser i serem allà on vulguem ser", expliquen a Catorze.cat en referència al motiu pel qual han triat aquest tema pel seu primer dia de vida. "Hem de preguntar-nos on serem demà per saber quin camí emprenem avui".

El camí que vol emprendre Catorze.cat és el de defensar desacomplexadament la cultura, entesa com "un bé essencial que ens fa millors com a persones i com a país". Ho farà des de la modèstia dels projectes que neixen en el món digital, però amb il·lusió i ambició.

Justament, aquesta llibertat de publicació es veu reflectida en el tema d’obertura del magazín, una entrevista a Joan Carles Girbés i Eugènia Broggi, que aquest 2014 han creat les seves pròpies editorials i destaquen que el fet de ser empreses petites els permet ser lliures a l’hora de decidir i establir els seus criteris.

A Catorze.cat  es poden trobar converses, entrevistes i reportatges sobre el món cultural i seccions més d’autor com ara contes, còmics, il·lustracions, opinió i un espai amb poemes recitats.

Les col·laboracions aniran a càrrec de Manuel Baixauli, Sílvia Bel, Mónica Bergós, Ignasi Blanch, Joana Bonet, Lolita Bosch, Àngel Burgas, Milena Busquets, Mercè Canals, Roc Casagran, Cristian Casanelles, Ada Castells, Xevi Freixa, Montse Frisach, Cristina Genebat, Trinitat Gilbert, Andrea Jofre, Joan-Lluís Lluís, Anna Manso, Eduard Márquez, Bel Olid, Marta Orriols, Francesc Orteu, Anna Punsoda, Llucia Ramis, Elisenda Roca, Anna Sáez, Care Santos, Esperança Sierra, Sílvia Soler, Matías Tolsà i Matthew Tree.

Catorze.cat ja té oberts els comptes de Facebook i Twitter (@CatorzeCat) i promourà clubs de lectura amb sorteig de llibres per als usuaris que hi participin.