Gerard Campdelacreu i Gemma Cabanas, 13è lloc a la mítica Cape Epic

La prova és la més dura del món en BTT, per etapes

Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu.
Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu. | @Gerard_kpa
Redacció Osona.com
31 de març del 2014
L'equip osonenc Provetsa-Biciequip, format per Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu, tots dos procedents del Voltreganès, han superat totes les expectatives a la mítica Absa Cape Epic sud-africana. Finalment, han aconseguit acabar la prova, que era el seu primer objectiu, i, a més, s'han classificat en una més que meritòria 13à posició a la classificació general en la categoria mixta, en la que hi han participat una seixantena de parelles, i 231ens a la general (a la foto, després d'acabar la cursa / @Gerard_kpa).

Els osonencs van trigar 45 hores, 22 minuts i 36 segons en cobrir els 718 km i quasi 15.000 metres de desnivell positiu de la prova per etapes amb BTT més important del món. Van parar el crònometre a 8 hores i 15 minuts dels guanyadors, Yannick Lincoln i Aureli Hallwacks,

Els integrants de l'equip Provetsa-Biciequip arribaven a la cursa en un bon estat de forma després d'haver-se preparat durant més de mig any amb el coach esportiu Jordi Checa. A més a més, tots dos tenen experiència en curses de BTT per etapes, ja que han participat en competicions reconegudes com ara la Titan Desert, l'Andalucía Bike Rice o la Volta a Eivissa amb BTT. En aquesta última cursa van debutar com a equip l'any passat i van aconseguir la quarta posició en l'apartat de mixtes.

La duresa de la Absa Cape Epic ha provocat que dels 600 equips inicials, 1.200 ciclistes, un centenar hagin abandonat.