PxC expulsa Anglada del partit

El conflicte intern del partit continua segons el guió previst i es decidirà als tribunals | Tot apunta que no hi haurà canvi de portaveu de grup municipal al proper ple

Pere Pratdesaba
31 de març del 2014
Josep Anglada.
Josep Anglada. | Adrià Costa
Josep Anglada. Foto d'arxiu: Adrià Costa

El conflicte intern de PxC continua segons el guió previst. PxC ha fet efectiva l’expulsió de Josep Anglada com a membre del partit i la picabaralla es decidirà, doncs, als jutjats, tal com ja va anunciar aquest diari . No és un escenari nou. Els representants de PxC implicats en la trifurca han presentat en els darrers dies diverses denúncies creuades per raons de tot tipus.

El comitè de disciplina de PxC va estudiar i desestimar dissabte passat les al·legacions que havia presentat Anglada a la seva expulsió. La resolució es va oficialitzar i es va posar en coneixement del fundador del partit a través d’un burofax (aquest matí, el mateix implicat encara no l’havia rebut).

En tot cas, res nou. Anglada no ha esperat la decisió del partit, que ja estava cantada, i ja va portar fa uns dies el cas als tribunals, on ha presentat un contenciós administratiu i ha demanat mesures cautelars fins que es resolgui el litigi. Si el jutge considera que Anglada podria patir un “perjudici irreparable”, per ser expulsat i que llavors els tribunals li donessin la raó, podria decretar la suspensió de l’expulsió. És per tant, una decisió discrecional que el jutge prendrà en bases als condicionants. En tot cas, si s’acceptés la petició d’Anglada, l’únic que el jutge li podria demanar és una aval per indemnitzar el partit si no se li donés la raó en la resolució del contenciós.

La decisió del jutge sobre les mesures cautelars tindrà una gran transcendència, ja que suposarà que Anglada continuï o no com a portaveu del grup municipal de PxC. Des d’una perspectiva legal, els regidors d’un partit no poden canviar el portaveu d’un grup municipal, encara que siguin majoria (tres de cinc), tal com pretenien Joan Carles Fuentes, Cristina Gayoso i Pilar Catalan, fins que s’hagi fet efectiva l’expulsió del partit.

De moment, tot apunta que Anglada continuarà sent el portaveu en el proper ple, el 7 d’abril, i els tres regidors amb els que està enfrontat només podran parlar quan discrepin en algun punt, tal com ja van fer en la darrera sessió . En tot cas, si el jutge suspèn l’expulsió d’Anglada i, per tant, li permet continuar com a portaveu, aquest no descarta desvincular-se del grup municipal en els propers mesos, per tal de preparar les eleccions municipals, ja amb algun altre partit.
Documents