Vic i la Fundació Trueta creen un banc de medicaments

El servei va destinat a persones amb malalties cròniques i amb pocs recursos econòmics

Redacció Osona.com
27 de març del 2014
Presentació de l’acord, amb el regidor de Benestar i Família, Salut i Joves, Xavier Farrés, i el president de la Fundació Trueta, Carles Furriols. Foto: Ajuntament de Vic

La Fundació Trueta i l’Ajuntament de Vic han arribat a un acord per a la creació d’un banc de medicaments que doni suport a persones amb malalties cròniques i amb recursos econòmics baixos o inexistents. La presentació es va fer aquest dimecres i va anar a càrrec del regidor de Benestar i Família, Salut i Joves, Xavier Farrés, i del president de la Fundació Trueta, Carles Furriols.

El banc de medicaments es posarà al servei d’aquelles persones necessitades havent de passar primer per la valoració dels serveis socials de l’Ajuntament de Vic i validació mèdica. A partir d’aquest doble control es posarà en marxa la recollida del medicament, que en casos de problemes de mobilitat serà portat a domicili. Es tracta d’un “servei  temporal, ja que la validació comportarà un seguiment en cada cas”, va matisar Farrés.

“El projecte ha sorgit de noves necessitats detectades degut a una realitat social i de salut”, va apuntar el regidor. Furriols, per la seva banda, va remarcar que aquesta necessitat actual té antecedents en la Fundació Humanitària Trueta, ja que fa 20 anys que ofereixen servei de medicaments al tercer món i fa uns 16 anys que treballen  contra la pobresa a Catalunya.
Arxivat a