Els tres exregidors de PxC a Manlleu també fan el salt al PP

Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez entren a formar part de la junta local d’un partit “seriós i que parla clar”, amb la mirada posada a les eleccions municipals

Pere Pratdesaba
26 de març del 2014
Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez, a la seu del PP a Vic
Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez, a la seu del PP a Vic | Adrià Costa


El PP continua passant el rasclet a PxC, un partit que s’està esmicolant per moments i que ha perdut moltes pistonades a la comarca. Primer va ser Sebastià Povedano , exregidor de PxC a l’Ajuntament de Roda de Ter, que va anunciar que passava a ser el representant local del PP en aquesta població. Avui ha estat el torn d’Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez.

Els tres exregidors de PxC a l’Ajuntament de Manlleu entraran a formar part de la junta local del PP, amb la mirada posada clarament en les properes eleccions municipals de 2015. Així ho han explicat aquesta tarda, en una roda de premsa a la seu comarcal del partit, a Vic. A l’acte hi ha assistit el secretari territorial provincial del PP, Joan Antoni López Noguera; i la representant local a Vic, Emma Salarich, entre d’altres membres del partit.

Sánchez, Polo i Dominguez, de moment, s’incorporen al partit per tal de “sumar” esforços 
i ja començaran a treballar de cara a les properes eleccions europees. Pel que fa a les municipals, participaran a la confecció de la candidatura del PP a Manlleu, en la que en principi, si no hi ha cap daltabaix, hi seran els tres, segons ha confirmat el propi Sánchez. Queda per desgranar qui serà el candidat en aquesta població, ja que el president de la secció local i president comarcal, Miquel Vilalta, va dir fa uns dies que, si calia, també es presentaria als comicis, tot i que no va desvetllar en quina posició.

Els tres edils es van donar de baixar de PxC el passat mes de desembre, argumentant que plegaven per “motius particulars” i perquè PxC no estava “a l’alçada de les circumstàncies” per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”, en referència al procés sobiranista. Actualment, continuen al consistori com a regidors no adscrits.

PSC, UPyD i C's

Els tres regidors, tal com ja van explicar en aquest diari , abans de prendre la decisió d’entrar al PP van mantenir contactes amb altres partits, com el PSC i fins i tot UPyD i C’s, per tal d’explorar les possibilitats per confeccionar una llista de cara a les eleccions municipals de 2015.

“Hem optat pel PP perquè és un partit seriós, que parla clar i està disposat a defensar els desitjos de la gent que no vol la independència”, ha explicat Sánchez en aquest diari. “No em menystingut a ningú, però UPyD i C’s ens van comunicar que no es presentarien, i el PSC a la comarca estan barallats entre tots ells”, ha afegit. El pas decisiu el van donar fa uns dies, en la visita de la diputada i vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat , que els va acabar de convencer.

Per la seva banda, el secretari territorial Joan Antoni López considera que les aportacions dels tres regidors seran “positives” i ha tret ferro al seu passat a la formació que va fundar Josep Anglada. “El PP té les portes obertes a tothom qui vulgui compartir el nostre projecte”, ha apuntat.

Humilde Domínguez, Francesc Polo, Antoni Sánchez i Joan Antoni López. Foto: Adrià Costa
Arxivat a