La Diputació invertirà 1,3 MEUR per millorar la carretera entre Sant Quirze i Olost

Les obres començaran la primera quinzena de juny, en una primera fase entre Perafita i Sant Martí d'Albars

Redacció Osona.com
26 de març del 2014
Joaquim Ferrer ha presentat el projecte a Perafita, acompanyat dels alcades de la zona. Foto: Diputació de Barcelona

El vicepresident tercer i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenbibilitat, Joaquim Ferrer, va presentar aquest dimarts a Perafita el projecte de millora del traçat de la carretera entre Sant Quirze de Besora i Olost, que realitzarà la Diputació de Barcelona. En la primera fase de les obres, que començaran la primera quinzena de juny i tenen un pressupost d'1,3 milions d’euros, es milloraran les condicions del traçat en el tram comprés entre Perafita i Sant Martí d'Albars.

En la presentació del projecte, que comprèn les carreteres BP-4654 i la BP-4653, hi van assistir els alcaldes de Perafita, Alpens, Sant Quirze de Besora, Prats de Lluçanès, Olost, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sora i Sant Martí d'Albars. Ferrer va destacar que aquesta era una actuació important per al territori, ja que aquesta carretera completa l'eix nord-sud del Lluçanès, que enllaça amb la nova carretera entre Olost i Gironella, i que configura l'eix est-oest d'aquest territori.

Les dues vies tenen un traçat sinuós típic de carreteres de muntanya i salven un desnivell d'uns 300 metres en uns 10 quilòmetres, amb revolts de radi molt restrictiu i amb manca de visibilitat. Així mateix, les dues carreteres consten de dos carrils de menys de tres metres d'amplada cadascun i menys d'un metre de voral, el que dóna moltes vegades problemes de visibilitat als revolts més tancats. En aquestes actuacions s'executarà cuneta revestida i drenatge transversal als punts necessaris.

En una segona fase del projecte, que segons ha senyalat Joaquim Ferrer es podria executar el 2015, es completaria la millora del traçat fins a completar tot l'eix comprés entre Sant Quirze de Besora i Olost.

Un projecte reclamat pel territori

Ferrer també va remarcar l'esforç que ha realitzat la Diputació de Barcelona en accelerar aquest projecte de millora, unes obres reclamades per als alcaldes de la zona, ja que l'actual traçat té diferents punts molt perillosos per a la circulació. La reforma comportarà una millor seguretat pels conductors.

En aquest sentit, l'alcalde de Perafita, Ramon Casals, va explicar que en els darrers mesos hi ha hagut un increment del trànsit en aquest eix, des de l'acabament de les obres de la carretera C-62 que enllaça Olost amb Gironella, i que ha suposat una notable millora per a la comunicació entre Osona i el Berguedà.