Les entitats de promoció econòmica d'Osona oferiran formació conjunta

El projecte, liderat per Creacció i el Consell Comarcal, pretén coordinar les activitats adreçades a empreses i emprenedors, per tal d’optimitzar recursos i millorar la competitivitat

Redacció Osona.com
25 de març del 2014
Miquel Arisa, Josep M. Anglada i Manel Romans, a la presentació a Vic. Foto: Creacció

Les entitats de promoció econòmica d’Osona van presentar la setmana passada la formació per a empreses i emprenedors programada a nivell comarcal i van donar a conèixer les activitats d’aquest 2014. Es tracta d’un projecte organitzat pels ajuntaments de Centelles,  Les Masies de Voltregà, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà i Vic, el Consorci del Lluçanès, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Creacció (agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement), Mancomunitat La Plana i l’Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu.

Per primera vegada, les entitats de promoció econòmica d'Osona s’han unit per oferir una formació empresarial conjunta. L’objectiu principal és coordinar la formació a nivell comarcal per optimitzar recursos i per poder oferir nombroses activitats de temàtica molt diversa als diferents territoris. D’aquesta manera, el programa permetrà donar eines a les empreses i a les persones emprenedores per millorar les seves competències i la seva competitivitat.

Josep Maria Anglada, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, va presentar el projecte comentant que es tracta d’un pas important per als municipis, la ciutadania i les empreses. També va fer referència a la predisposició de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona, que han fet més fàcil el programa comú per beneficiar a la comarca.

A continuació, Manel Romans, president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, va explicar que s’han sumat esforços per optimitzar recursos i per oferir més i millor formació a diferents municipis, en concret, 24 accions formatives repartides en nou indrets d’Osona, les quals també permetran a les empreses fer networking.

Finalment, Miquel Arisa, alcalde de Centelles, va citar els dos ens aglutinadors del projecte: el Consell Comarcal d’Osona i Creacció (aquesta darrer compta amb el suport de la Universitat de Vic i els Ajuntaments de Vic i Manlleu). Arisa va comparar els objectius del projecte amb els de les oficines de promoció econòmica dels municipis: millorar la competitivitat i el teixit productiu per sortir de la crisi.
A l’acte també es va comptar amb l’assistència dels representants de totes les entitats i ajuntaments implicats.

El programa comença el dia 26 de març amb la sessió inaugural “Factors d’èxit per créixer 2020”, a càrrec de Carlos Jordana, soci director de Merk2 i professor d’ESADE en executive education.

Més informació i inscripcions

Programa íntegre d’activitats

Arxivat a