Una empresa de Gurb rep un premi a la innovació per la separació de purins

Mecàniques Segalés, distingit a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb un guardó d’àmbit estatal

per Redacció Osona.com, 25 de març de 2014 a les 08:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mecàniques Segalés, empresa especialista en maneig i separació de purins, ha estat guardonada amb el Premi Especial d’Innovació al constructor de Maquinària Agrícola i/o Ramadera de l’Estat espanyol. El premi ha estat concedit per l’organització de la 142a Fira de Sant Josep, que s’ha celebrat a Mollerussa del 20 al 23 de març.

L’empresa, ubicada al polígon Mas Galí de Gurb, ha presentat el seu sistema de separació de purins sòlid-líquid que fa possible, mitjançant un procés de depuració totalment natural, la reducció per fases de part del nitrogen present al purí. Amb la separació del purí s’obtenen, per una banda, matèria seca perfectament utilitzable per a compostatge i, de l’altra, un efluent líquid amb altes reduccions del nitrogen que permet injectar-lo a sistemes de reg, fins i tot en els sistemes més fins com el del degoteig. Per aquet mateix motiu, el purí es presenta com una matèria interessant per al reg i perquè el granger pugui valoritzar-lo a la seva explotació.


“Destacada com a innovació tècnica, el sistema de Mecàniques Segalés suposa un avanç notori per a la ramaderia, aportant a la vegada efectes beneficiosos en la preservació del medi ambient”, expliquen des de l’empresa.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació