Una empresa de Gurb rep un premi a la innovació per la separació de purins

Mecàniques Segalés, distingit a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb un guardó d’àmbit estatal

Redacció Osona.com
25 de març del 2014
Mecàniques Segalés, empresa especialista en maneig i separació de purins, ha estat guardonada amb el Premi Especial d’Innovació al constructor de Maquinària Agrícola i/o Ramadera de l’Estat espanyol. El premi ha estat concedit per l’organització de la 142a Fira de Sant Josep, que s’ha celebrat a Mollerussa del 20 al 23 de març.

L’empresa, ubicada al polígon Mas Galí de Gurb, ha presentat el seu sistema de separació de purins sòlid-líquid que fa possible, mitjançant un procés de depuració totalment natural, la reducció per fases de part del nitrogen present al purí. Amb la separació del purí s’obtenen, per una banda, matèria seca perfectament utilitzable per a compostatge i, de l’altra, un efluent líquid amb altes reduccions del nitrogen que permet injectar-lo a sistemes de reg, fins i tot en els sistemes més fins com el del degoteig. Per aquet mateix motiu, el purí es presenta com una matèria interessant per al reg i perquè el granger pugui valoritzar-lo a la seva explotació.

“Destacada com a innovació tècnica, el sistema de Mecàniques Segalés suposa un avanç notori per a la ramaderia, aportant a la vegada efectes beneficiosos en la preservació del medi ambient”, expliquen des de l’empresa.