La forja d'Alpens s'apunta a Facebook

El mes de maig se celebrarà una nova Trobada Internacional de Forjadors

Redacció Osona.com
25 de març del 2014
Si una cosa permeten les noves tecnologies és la immediatesa i la globalitat. Amb solament un mes d'activitat, des del passat 17 de febrer, la pàgina de Facebook dedicada a la forja d’Alpens ja té més de 450 seguidors i continua augmentant dia a dia. La majoria d’amics són catalans i de l’Estat espanyol, però també n’hi ha de França, EEUU, Itàlia, Argentina, Romania, Brasil, Polònia, Japó, o Rússia.

Un dels posts més rellevants fins el moment ha estat l'àlbum de fotografies de l'última trobada de forjadors del 2012, en la qual es pot veure el treball realitzat durant un cap de setmana per més de cent forjadors amb la creació de l'escultura col·lectiva dedicada a la Dansa alpensina.

La pàgina, que s’impulsa des de l’Ajuntament, ofereix informació sobre les obres i escultures de forja que es poden trobar a Alpens; sobre forjadors, com els alpensins Joan Prat i Enric Pla; publicacions en els mitjans de comunicació; les trobades de forjadors d'arreu i més concretament de la Trobada Internacional de Forjadors que se celebra a Alpens de manera biennal en el marc de la Fira del Jovent del mes de maig.

Ja al 2012, la forja d'Alpens va entrar en l'àmbit de les noves tecnologies amb la creació de l'aplicació “Forja al carrer” per a plataformes Android, on, per exemple, es poden consultar les obres de forja mitjançant la localització en un mapa virtual. Ara, amb aquest nou impuls 2.0, la forja d'Alpens es vol fer un lloc a les xarxes socials esperant poder difondre l'art d'aquest ofici que decora places i carrers de la vila, i que aquest any tindrà el seu centre neuràlgic a la XII Trobada Internacional de Forjadors, els dies 16, 17 i 18 de maig a Alpens.