El nou partit de Vila d'Abadal ja pot concórrer als comicis

El ministeri espanyol de l'Interior dóna d'alta el Moviment Demòcrata Català al registre de partits

Bernat Ferrer
24 de març del 2014
L'alcalde de Vic, l'exdemocratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, ja compta amb el seu nou partit polític plenament legalitzat i a punt per concórrer a les eleccions que desitgi. El Moviment Demòcrata Català va ser donat d'alta divendres al registre de partits polítics del ministeri espanyol de l'Interior, segons ha pogut consultar Nació Digital, amb l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada i Dorca, constant-hi com a president.

L'expresident d'UDC Osona i actual regidor de Benestar i Família, Salut i Joves, Xavier Farrés, consta com a vicepresident de la nova formació, que s'identifica oficialment amb les sigles MDC.CAT. El nom del nou partit es va decidir el 22 de juny de l'any passat a Vidrà, després de diversos estira-i-arronsa amb la direcció d'UDC amb el sector liderat per Vila d'Abadal.

Precisament la setmana passada, l'alcalde de Vic es va reunir amb el líder de Reagrupament, Joan Carretero, per tancar un acord de confluència entre RCat i el Moviment Demòcrata Català de cara a les eleccions municipals de l'any vinent. El pacte implicaria la confecció de llistes conjuntes a algunes de les ciutats més importants com Barcelona, Lleida, Reus, Girona i Vic. En el cas de la capital d'Osona, Vila d'Abadal donarà suport a una llista que encapçalaran Imma Bellafont, antiga responsable de la llibreria de referència de la ciutat, i el propi Farrés.
Arxivat a