Un equip osonenc participa a la cursa de BTT més dura del món

Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu tenen per objectiu acabar la Cape Epic, que es disputa a Sud-àfrica

Redacció Osona.com
23 de març del 2014
Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu
Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu | Rk Comunicació
Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu. Foto: Rk Comunicació

L'equip osonenc Provetsa-Biciequip, format per Gemma Cabanas i Gerard Campdelacreu, tots dos procedents del Voltreganès, participen des d'aquest diumenge, 23 de març, a l' Absa Cape Epic , una prova considerada el Tour de França de la BTT i que es disputa a Sud-àfrica. Hi prenen part en la categoria mixta. 

La Cape Epic 2014 està formada per un pròleg i set etapes. Globalment són 718 km i quasi 15.000 metres de desnivell positiu. A la línia de sortida de Durbanville hi haurà 600 equips, és a dir, 1.200 ciclistes.

L'any passat la victòria va ser per la parella formada pel suís Cristoph Sauser i el txec Jaroslav Kulhavy de l'equip Burry Stander-Songo. Entre els catalans destaca la presència del cerdà José Hermida (fent parella amb Rudi van Houts), quart el 2013 i que disputa la prova per sisena vegada.

Els integrants de l'equip Provetsa-Biciequip arriben a la cursa en un bon estat de forma després d'haver-se preparat durant més de mig any amb el coach esportiu Jordi Checa. A més a més, tots dos tenen experiència en curses de BTT per etapes, ja que han participat en competicions reconegudes com ara la Titan Desert, l'Andalucía Bike Rice o la Volta a Eivissa amb BTT. En aquesta última cursa van debutar com a equip l'any passat i van aconseguir la quarta posició en l'apartat de mixtes.

“Estem molt il·lusionats de poder participar en aquesta competició, ja que hi ha molta gent que no ho pot fer. Les inscripcions van per sorteig i hem tingut la sort que ens ha tocat, així que no volem desaprofitar l'oportunitat”, diu Gemma Cabanas. “Tenim molt clar quin és el nostre objectiu a Sud-Àfrica: acabar. Si les coses ens van bé i anem progressant a cada etapa, ja pensarem en els resultats però ara mateix no ens plantegem cap posició en concret”, afegeix  Gerard Campdelacreu.