Ausa Futur finança la captació de talent internacional a la UVic-UCC

El mecenatge busca impactes positius en el món empresarial del territori d’Osona i el Ripollès, així com el creixement i prestigi de la pròpia universitat | L’aportació inicial és de 105.000 euros

Redacció Osona.com
18 de març del 2014
El conseller Mas-Colell ha presidit la signatura de l'acord.
El conseller Mas-Colell ha presidit la signatura de l'acord. | UVic
El conseller Mas-Colell ha presidit la signatura de l'acord. Foto: UVic

Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC); Joan Turró, director general de la Fundació Universitària Balmes (FUB); i Joan Font, president executiu del Consell d’Administració Ausa, han segellat aquest dilluns al matí a la UVic-UCC l’acord de creació del programa Ausa Futur per a la captació de talent internacional. El conveni s’ha rubricat en presència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany.

L’objecte d’aquest acord és facilitar a la FUB, titular de la UVic-UCC, la contractació de professors visitants per tal que puguin prestar els seus serveis a la Facultat d’Empresa i Comunicació, mitjançant el patrocini i suport per part de la companyia Ausa Futur, que facilitarà el finançament del projecte i la col·laboració en el seu desenvolupament. L’aportació econòmica inicial d’Ausa Futur és de 105.000 euros per a un primer període de dos cursos i mig i l’assoliment dels objectius triennals.

Aquest projecte s’emmarca en el pla d’internacionalització i excel·lència de la UVic-UCC, mitjançant la contractació de professorat visitant de prestigi, preferentment estranger, que doni suport a diferents projectes de recerca, assessorament i formació. Aquest projecte ha de tenir també un impacte en el món empresarial de l’entorn territorial, mitjançant el desenvolupament de diferents activitats (recerca, articles, estudis, fòrums estratègics, congressos...) dirigides al món de l’empresa i, en especial, en l’àmbit de la internacionalització i globalització.

Per a Ausa Futur, entitat que aglutina representants d’empreses i entitats com Casa Tarradellas, Grup Bon Preu, Seidor, Fundació Eduard Soler, La Farga Group, Frigorífics Ferrer, Divasa Farmavic, Casa Riera Ordeix, Alba & Andrea Divisió, Catalunya Caixa, BBVA, Consell Empresarial d’Osona i Cambra de Comerç de Barcelona, entre d’altres, aquesta acció s’engloba dins la seva finalitat de promoció i realització de projectes de desenvolupament econòmic, en el marc del desenvolupament territorial i empresarial principalment de les comarques d’Osona i el Ripollès.

La companyia Ausa Futur, o els seus accionistes, patrocinarà el projecte mitjançant una aportació econòmica anual a la FUB d’entre 30.000 i 50.000 euros (la quantitat en concret es determinarà de mutu acord per cada professor que es contracti i per cada curs acadèmic). El patrocini serà per a un màxim de tres professors, que podran desenvolupar un programa de com a màxim tres cursos acadèmics cadascun d’ells. Es procurarà que la continuïtat de cada professor visitant sigui el més àmplia possible per tal d’aconseguir que la continuïtat afavoreixi els objectius que es persegueixen en aquest conveni, sense perjudici de poder seleccionar-los per a altres períodes més curts, atenent a les condicions i possibilitats reals de contractació per a professors d’alt nivell.

Petra A. Nylund, Foto: Adrià Costa

De fet ja s’ha realitzat el primer procés de contractació per al segon semestre del curs acadèmic 2013-2014. La primera persona que ocuparà aquesta posició, aquest semestre i durant els propers dos cursos, serà la Dra. Petra A. Nylund, vinculada al Business Policy Department d’EADA. L’aportació econòmica compromesa per Ausa Futur, bé directament, bé a través dels seus accionistes, en funció de l’assoliment dels objectius i/o fites determinats, consistirà en 75.000 euros per al període de dos cursos i mig i 30.000 euros per a l’assoliment dels objectius triennals.

Ausa Futur, des de la seva fundació al 2008, està interessada a col·laborar i donar suport a la UVic-UCC amb el seu patrocini, per portar a terme projectes que comportin impactes positius en el món empresarial del territori, així com en el creixement i prestigi de la pròpia universitat com a focus de coneixement i de relació amb el teixit empresarial en l’entorn territorial i en el país en general.
 
Territori, empresa i universitat

El conseller d’Economia Andreu Mas-Colell ha qualificat aquest acte de signatura com a molt “estimulant” i  ha aplaudit que “Ausa Futur hagi vist en el suport a la UVic-UCC una manera clau per desenvolupar el territori”. També s’ha referit al model de governança de la UVic-UCC, que ha considerat “un bon model jurídic que  és un exemple a tenir present en el sistema global deCatalunya”.

Moments abans, Joan Font havia declarat que amb aquest acte s’estava donant compliment a un dels objectius fundacionals d’Ausa Futur: “Treballar pel territori, donant un impuls a un dels actius més importants de les comarques centrals, la UVic-UCC, i  contribuir a la recerca de l’excel·lència per fer-ne una universitat de referència”.

El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña  s’ha referit a la necessitat imperiosa que universitat i empresa col·laborin “si volem contribuir al desenvolupament de societats avançades”, mentre que Josep Arimany, regidor de Ciutat del Coneixement de Vic s’ha referit a aquest acte de mecenatge com a “simbiosi entre la societat civil i empresarial, la Universitat de Vic i l’administració”.

Objectius del projecte i procés de contractació dels docents



Andreu Mas-Colell i Josep Arimany, aquest dilluns a la UVic. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa
Arxivat a