La Universitat de Vic ubica el nou edifici de CAFE a la zona esportiva

L’equipament, que ha costat mig milió d’euros, es dedicarà a usos docents i de recerca

per Redacció Osona.com , 14 de març de 2014 a les 10:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Vic ja compta amb una nova instal·lació universitària a la zona esportiva Foto: SAV UVic

Ciutat i universitat ja disposen d’un nou equipament al Campus zona universitària de la Universitat de Vic (UVic). Es tracta del nou edifici de CAFE (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport), que es dedicarà a usos docents i de recerca, però també podrà esdevenir un centre de valoració funcional i d’anàlisi biomecànica, al servei tant dels esportistes com dels clubs i les federacions.

Aquest nou edifici, construït optimitzant al màxim els recursos i dissenyat per ser versàtil, és una instal·lació  que millorarà la qualitat dels estudis del grau de CAFE. Disposa d’una superfície construïda de 472,05 m2, amb un pressupost total de 478.892,05 euros, que ha pagat la UVic, a qui l’Ajuntament de Vic ha cedit els terrenys. L’edifici té dues aules docents reconvertibles en una de sola, espai de treball per al professorat, espai de treball en grup i un consultori – laboratori de l’esforç configurat per una consulta, amb vestuaris.


L’acte d’inauguració es va fer aquest dijous i va ser presidit pel rector de la UVic, Jordi Montaña; el regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic , Josep Arimany; i el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tubau. Montaña va valorar l’equipament  com “una mostra  més del creixement de les instal·lacions universitàries en diferents punts de la universitat, més enllà del nucli original dels campus de Miramarges i Torre dels Frares i que traven cada cop més el concepte de ciutat universitària”.

Vídeo amb el procés de construcció

En aquest sentit, Arimany va deixar palès el lligam que té la ciutat amb la seva universitat i va manifestar que “col·laborant amb la  universitat, la ciutat s’enriqueix a sí mateixa”. Per la seva banda, Tubau, que va venir fa pocs mesos a l’acte de col·locació de la primera pedra, va felicitar la ciutat de Vic i la Universitat tant per l’edifici com per l’aposta que significa en favor de l’esport.

Francesc Codina, degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, va fer esment de la importància que té el Grau de CAFE, actualment amb 490 estudiants, en el conjunt de la UVic. Eduard Comerma, coordinador del grau, va explicar quin ús pràctic tindrà el nou edifici.

Per estrenar l’edifici, el Dr. José Luis López del Amo va oferir una conferència magistral sota el títol  “Cercant l’excel·lència esportiva al s. XXI”, en la qual va explicar la importància de la ciència i la tecnologia en l’esport d’alt nivell, que és el que ha permès trencar les barreres físiques del cos humà. També va incidir en les importants línies de recerca que la UVic té en aquest camp de l’esport. Va comptar amb la col·laboració de Mia Ordeig, jugador d’hoquei i exestudiant de la Universitat de Vic, que va demostrar in situ com funcionen alguns aparells del laboratori d’esforç.

Parlament de Jordi Montaña, aquest dijous, durant la inauguració del nou edifici de CAFE. Foto: SAV UVic

 

Participació