Vic Comerç manté la xifra de vendes a les rebaixes

L’entitat argumenta que els descomptes abans de Nadal han frenat la tendència a l’alça

Redacció Osona.com
11 de març del 2014
Rebaixes a la plaça Major de Vic, fa uns dies. Foto: Albert Alemany

La temporada comercial d'hivern es va tancar el passat dijous, 6 de març, últim dia de rebaixes. A grans trets, cal dir que els resultats de vendes han estat bastant similars als de l’any passat, segons les enquestes de valoració realitzades per Vic Comerç.

Després d’una temporada d’hivern que s’havia animat amb vendes superiors al 5% respecte l’any passat, hi havia una certa expectativa de mantenir el ritme ascendent durant el període de rebaixes. Però després dels primers dies s’ha paralitzat la dinàmica positiva: poca afluència de clients i poques vendes.

Segons les fonts consultades, s’atribueix als estímuls en descomptes que ja s’han anat donant al llarg de la temporada de Nadal. Això ha provocat que no hi hagués tanta inflexió de preus com altres anys entre Nadal i rebaixes i que, per tant, el client no hagi esperat a aquest últim període per trobar millors condicions.

Respecte la Botiga al Carrer de Vic, les dades demostren que continua sent una fira rendible per als comerciants, ja que hi ha hagut una mitjana d’increment de vendes d’entre el 5 i el 10% respecte l’edició d’hivern de l’any passat.