Vic fa oficial a París la seva candidatura a ciutat Unesco de la Gastronomia

La decisió es prendrà a finals d’any | La proposta té el suport dels governs català i espanyol

Redacció Osona.com
11 de març del 2014
Anna Erra i Joan Naudó, a la seu de la Unesco a París
Anna Erra i Joan Naudó, a la seu de la Unesco a París | Gremi d'Hostaleria d'Osona
Foto de família a la seu de la Unesco a París. De dreta a esquerra: José Antonio de Ory, Maryse Olivé, Anna Erra i Joan Naudó. Foto: Gremi d'Hostaleria d'Osona

Joan Naudó, president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, i Anna Erra, primera tinent d’alcalde de Vic, van presentar aquest dilluns a París la candidatura de Vic per ser nomenada ciutat Unesco de la Gastronomia. Mauro Rosi, responsable de Cituats Creatives de la Unesco, va rebre tota la documentació, en un acte que es va fer a la seu de l’entitat, a la plaça de Fontenou.

La delegació vigatana desplaçada a la capital francesa va estar acompanyada per la delegada del Govern de Catalunya a França, Maryse Olivé, i el delegat permanent adjunt d’Espanya davant de la Unesco, José Antonio de Ory.

Amb aquesta presentació oficial, s’entra a la fase final de la candidatura, a l’espera de la resolució per part de la Unesco, prevista per a finals d’any. La iniciativa ha obtingut el suport dels governs català i espanyol.

Naudó considera que si s’aconsegueix la denominació, se situarà Vic i Osona en el mapa de ciutats culturals mundials i els donarà "visibilitat, reconeixement i prestigi". A banda, també es fomentaran les relacions internacionals i facilitarà que Vic es constitueixi com "un pol d'atracció turística a nivell gastronòmic que també reportarà beneficis econòmics".

Naudó, en la presentació de la candidatura l’any 2011, va assenyalar que tot i que quan es pensa en Vic en qüestió de menjar es relaciona ràpidament amb la llonganissa o el pa de pessic, la Unesco no atorgarà aquest reconeixement per aquests actius, sinó "que es tracta d'una reconeixement molt més global". Així, l'ens internacional tindrà en compte el procés que engloba tota la gastronomia i que comença amb el cultiu o la cria i acaba a la distribució, passant per la transformació del producte.
Arxivat a