Unes dues-centes persones protesten a Vic contra la llei de l'avortament

La Plataforma d'Osona pel Dret a l'Avortament s’estrena amb una concorreguda convocatòria

Prop de 200 persones van participar a la convocatoria de la Plataforma d'Osona pel Dret a l'Avortament-
Prop de 200 persones van participar a la convocatoria de la Plataforma d'Osona pel Dret a l'Avortament- | Adrià Costa
Redacció Osona.com
10 de març del 2014
Prop de 200 persones van participar a la convocatoria de la Plataforma d'Osona pel Dret a l'Avortament- Foto: Adrià Costa

Unes dues-centes persones van participar dissabte al matí a Vic en una concentració contra la nova llei de l’avortament del govern espanyol i per la despenalització de l’avortament. Aquest era el primer acte que organitzava la recent creada la Plataforma d'Osona pel Dret a l'Avortament, una entitat sorgida sota el paraigües de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona.

La concentració tenia per lema “Avortem l’atac als nostres drets. Nosaltres decidim!”. En principi, només hi havia prevista una trobada a la plaça del Pes, però en veure la gran quantitat de gent es va decidir fer una marxa fins al Palau Episcopal, a costat de la catedral.

La manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir “Vic per la despenalització de l’avortament”. Durant el trajecte, es van cridar consignes com “Nosaltres parim, nosaltres decidim” o “Fora els rosaris dels nostres ovaris”.

Tant a la sortida com a l’arribada de la marxa es va llegir un manifest on es reclamava “el dret de les dones a decidir lliurement i sense tutela sobre el seu cos, la seva vida i la seva maternitat”. El text també demanava “una educació sexual, afectiva, igualitària, lliure i sana” i anticonceptius gratuïts.

El mateix dia, a Manlleu també es va fer una perfomance contrària a la nova llei del govern espanyol (a sota)

Arxivat a