El Lluçanès reclama modificacions a la nova llei per poder esdevenir comarca

Eva Boixadé i Anna Plans compareixen a la comissió d’Afers Institucionals del Parlament

Redacció Osona.com
10 de març del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 11:44h
Anna Plans, Eva Boixadé i Lluís Verdaguer, divendres al Parlament Foto: Isaac Peraire

Eva Boixadé i Anna Plans, en representació de la plataforma “El Lluçanès és comarca”, van participar el passat divendres en la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya. Les dues portaveus van reivindicar la necessitat de modificar la llei de governs locals que està tramitant el govern de la Generalitat, per tal de permetre que el Lluçanès esdevingui comarca (aquesta nova legislació fixa el topall de 15.000 habitants per tal de crear una nova comarca). També van insistir en que s’havien de mantenir el Consorci del Lluçanès, que hauria de ser l’ens vertebrador de la comarca del Lluçanès i que també està en perill de desaparèixer amb la nova llei.

El Lluçanès va donar fa unes setmanes un pas important en les seves aspiracions comarcals. La Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya , un òrgan consultiu vinculat a la conselleria de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, va emetre un informe favorable a la creació de la nova comarca. El document era la resposta oficial a la demanda de comarcalitat que l’any 2010 va registrar una delegació d’alcaldes a la Generalitat.

L’informe, tot i no ser vinculant, és un dels tràmits imprescindibles de tot el procés. Sense informe no hi pot haver comarca. Ara, però, la pilota està en mans del Govern català, que és qui ha de prendre la decisió definitiva.

A la sessió de divendres al Parlament també hi van ser presents Dionís Guiteras, president del Consorci del Moianès, que va explicar les aspiracions comarcals del Moianès; i Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat la Plana, que fa defensar la tasca de l’entitat.
 

Notícies publicades

Arxivat a