La Llotja de Vic celebra els trenta anys i homenatja Jaume Parareda

El president de les taules de preus deixa el càrrec per jubilació, i serà substituït per Begoña Vilamala

Jaume Parareda, dissabte a Vic
Jaume Parareda, dissabte a Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
10 de març del 2014
Jaume Parareda, a l'acte de dissabte. Foto: Adrià Costa

La Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic va commemorar aquest dissabte el seu trentè aniversari amb una jornada de portes obertes i un acte d'homenatge a Jaume Parareda, qui n'ha estat sempre el president de les taules de preus i que ara ha arribat a la jubilació.

Un centenar de persones vinculades a l'entitat i a la delegació de la Cambra de Comerç a Osona van assistir al dinar celebrat a la Vila dels Masramon, de Gurb, en la sobretaula del qual van fer ús de la paraula el president de la delegació, Josep Pujadas; l'empresarii i president de la Llotja de Vic, Josep Puigdollers; el president del Consell Comarcal, Joan Roca, i el propi Jaume Parareda. L'acte va servir també de presentació de la qui serà la substitua de Parareda, la jove professional Begoña Vilamala. Es va comptar amb la presència del subdirector general de Ramaderia de la Generalitat, Joaquim Xifra,

Parareda va fer un repàs dels canvis que ha experimentat el sector en aquests trenta anys i va expressar la seva confiança en el futur de la Llotja perquè "si no ho feu bé, hauré de tornar", va alertar amb un to humorístic. El president històric de les taules de la Llotja va rememorar el treball portat a terme per agrupar els distints sectors que estaven dispersos per indrets de la ciutat, com la plaça dels Màrtirs, el Passeig o el Prat de la Riera, i fer-los confluir a l'edifici del Sucre.

Jaume Parareda presidint la taula de preus del sector porcí, aquest dissabte al matí. Foto: Adrià Costa

La resta dels oradors van destacar la professionalitat i la dedicació de Jaume Parareda a una feina que no ha estat senzilla, ja que ha de contribuir a conciliar les diferents parts del mercat per tal de fixar les taules dels preus que són una eina bàsica per al desplegament de l'activitat.

Mirant enrere, Pujadas s'havia planyut que l'evolució dels preus de venda de la vedella i del porc amb treballs hagin crescut d'ençà de la creació de la Llotja, i que han quedat a anys llum de l'evolució del cost de la vida. "Abans un pàges amb cent truges vivia, però ara un que en tingui dues mil li costa arribar a final de mes", va destacar el president, que va atribuir la supervivència del sector a la millora dels sistemes de producció en tots els aspectes. En representació de l'alcalde de Vic, hi va assistir la tinent d'alcalde Anna Erra, que va aprofitar el seu parlament per anunciar que és possible que hi hagi una bona notícia per al sector en els propers dies, sense més detalls.

La nova secretària de la Llotja, Begoña Vilamala i Larramona (Vic, 1975), va iniciar la seva presència fa quatre anys a la Cambra de Comerç a través de l'antena existent a Manlleu, i després ha gestionat l'àrea d'atenció a les empreses. Llicenciada en primer cicle d'Administració i Direcció d'Empreses per la UB, també es va graduar en Estudis Immobiliaris i de la Construcció a la mateixa universitat, el 2002. És Tècnic Superior en Comerç Internacional, per la Institució Cultural de la ICCIC, el 1998.

Jaume Parareda rep una placa de mans del president de la Llotja, Josep Puigdollers. Foto: Adrià Costa
Arxivat a