Mor l'exalcalde de Sant Hipòlit de Voltregà Jordi Gallifa, en caure per un barranc

La víctima va sortir d’una pista forestal a l’Estany i es va precipitar 200 metres avall | Va ser alcalde del municipi osonenc durant quatre legislatures (1979-1994)

Redacció Osona.com
06 de març del 2014
Jordi Gallifa, en una foto d'arxiu
Jordi Gallifa, en una foto d'arxiu | La Marxa
Jordi Gallifa, en una imatge d'arxiu. Foto: La Marxa

Jordi Gallifa i Pujols, alcalde durant 15 anys de Sant Hipòlit de Voltregà (1979-1994), va morir aquest dimecres, en caure per un barranc de 200 metres de fondària, en una pista forestal, quan tornava sol amb el seu vehicle d’una finca de l’Estany (Bages). La seva família va veure que no tornava i va alertar els Bombers de la Generalitat, a quarts de nou del vespre.

En les properes hores se li practicarà l’autòpsia. L'enterrament tindrà lloc aquest dissabte, 8 de març, a les dotze del migdia al tanatori de Torelló.

El cotxe, de model tot terreny, va sortir de la pista propera a la masia Puigmatre per causes encara desconegudes i va caure pel barranc. La zona és molt boscosa i de difícil accés. Cinc dotacions dels Bombers, entre les quals el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), es van activar per realitzar el rescat del conductor i únic ocupant del vehicle. El seu cos va ser rescatat sense vida. Gallifa tenia 78 anys i residia a Sant Hipòlit de Voltregà.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va mobilitzar dues ambulàncies, mentre que els Mossos d’Esquadra hi van destinar tres patrulles.

Jordi Gallifa, de 78 anys d'edat, ha estat una persona amb fortes conviccions d'esquerres: va ser el primer alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà a l'època democràtica i va ser elegit per al càrrec durant quatre legislatures , sempre en distintes candidatures independents. També havia estat responsable del sector porcí de la Unió de Pagesos.

L'any 1987 va presentar-se a les eleccions municipals sota el paraigües del PMO (Progés Municipal d'Osona), que el 1991 es va reconvertir en un partit, IPMO (Independents pel Progrés Municipal d'Osona). L'any 1994 va deixar l'alcaldia a Josep Tió i va continuar com a regidor fins al 1995.

L'any 1996, just després que el PP guanyés les eleccions espanyoles, amb José María Aznar al capdavant, va decidir afiliar-se al PSC, com a acte de compromís polític en uns moments complicats per al socialisme. Actualment continuava vinculat a l'activitat del sector porcí.

Carles Furriols, Jordi Gallifa, Heribert Barrera i Àngel Colom en un acte de la Diada Nacional a Sant Hipòlit, l'any 1990. Foto: Gaspar Bau/Arxiu La Marxa de Catalunya

Jordi Gallifa presidint el ple de Sant Hipòlit de Voltregà. Foto: Arxiu La Marxa