Talcomsom compareix al Parlament, on es tramita la llei dels drets de les persones LGTB

L’entitat explica com viu el col·lectiu gai, lèsbic, bisexual i transsexuals en llocs com Osona

Redacció Osona.com
06 de març del 2014
L'Associació LGTB Talcomsom, creada a Osona, ha comparegut aquest dimecres 5 de marc a la comissió d’Igualtat de les persones del Parlament de Catalunya, en relació a la llei dels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

Aquesta llei, que vol avançar en el reconeixement dels drets de les persones LGTB i garantir el desenvolupament bàsic de les competències que té la Generalitat de Catalunya, va entrar a tràmit el passat mes de maig al Parlament de Catalunya  i recull la demanda històrica del ric teixit associatiu que ha liderat durant més de trenta anys la reivindicació dels drets de les persones LGTB. El col·lectiu LGTB ha assolit en els darrers anys un reconeixement social i polític que s’havia negat tradicionalment però encara s’allunya de la plena normalització.

L'Associació LGTB Talcomsom ha demanat a tots els grups parlamentaris que donin suport a la llei amb el seu redactat actual i amb les esmenes proposades per les diferents associacions i entitats. La compareixença s’ha basat en exposar la situació del col·lectiu LGTB en ciutats petites, viles i pobles, com és el cas d’Osona, demanar que es garanteixin els recursos a les administracions locals per lluitar contra la lgtbfòbia mitjançant campanyes específiques i que es promogui la realització de plans locals d’igualtat per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere, ja que la lgtbfòbia és present al llarg de tot el territori, i en les poblacions petites també hi viuen membres del col·lectiu LGTB que també pateixen discriminació.

Un cop finalitzada l’exposició de la compareixença, els membres de l'Associació LGTB Talcomsom han respost  a les preguntes dels diputats sobre la situació del col·lectiu LGTB al llarg del territori.

Diferents associacions han sol·licitat als diputats que aquesta llei s’aprovi abans del 28 de juny, dia de l’orgull LGTB.

Article d'opinó d'Isàvena Opisso: «El paper de les administracions públiques en la lluita contra la homofòbia, la bifòbia i la transfòbia»