La Diputació repararà en profunditat el pont de la Gleva

Les obres obligaran a tallar la via durant mig any

Redacció Osona.com
06 de març del 2014
El pont, fa unes setmanes
El pont, fa unes setmanes | Adrià Costa
Vehicles circulant pel pont de la Gleva, fa unes setmanes. Foto: Adrià Costa 

L'Àrea de Territori i Sosteniblitat de la Diputació de Barcelona repararà abastament l'actual pont de la Gleva de la  carretera BV-4608, que uneix Manlleu i les Masies de Voltregà, per garantir la màxima seguretat dels usuaris de la carretera i millorar alguns aspectes de la infraestructura, després del desplaçament del tauler a causa d'un impacte el passat mes de gener. Les obres començaran el proper 31 de març i s'han previst itineraris alternatius per als vehicles.

Aquest dimarts, la coordinadora d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Montse Tordera, va explicar als veïns les obres, la seva durada i els desviaments de trànsit previstos, en un acte que va comptar amb la presència dels alcaldes de Manlleu i les Masies de Voltregà, Pere Prat i Sergi Vilamala.

Aquestes obres de reparació obligaran al tall de la carretera des de l'inici de les obres fins al mes d'octubre. S'han previst els itineraris alternatius necessaris en aquest període, que quedaran senyalitzats al llarg d'aquest mes de març. Les obres tenen com a objectiu fonamental la restitució complerta del trànsit el més aviat possible, tot garantint la seguretat dels usuaris de la carretera.

Els antecedents

Aquesta actuació ve donada després que l'11 de gener es va observar que al voladís del pont de La Gleva havia patit un desplaçament de la contenció, provocat possiblement per un fort impacte d'un vehicle. El mateix dia, personal de manteniment de carreteres de la Diputació de Barcelona va procedir a senyalitzar-ho i va instal·lar un semàfor per donar pas alternatiu als vehicles. Dimecres 15 de gener va finalitzar la instal·lació d'una barrera de formigó als costats del pont, com a contenció provisional, deixant un únic carril pels vehicles.

A partir d'aquell moment s'ha realitzat una campanya d'assaigs per poder conèixer l'estat en què es troba l'estructura i les seves possibilitats de reparació, sempre de manera coordinada amb els ajuntaments implicats. A la vista dels resultats obtinguts, i després dels estudis tècnics pertinents, s'ha arribat a la conclusió de que la reparació del pont passa per la substitució de la biga que suporta la calçada del pont, la qual data de l'any 1945. Les piles i els estreps del pont només necessitaran algunes intervencions de reforç puntuals.

Amb la substitució del tauler, s'aprofitarà per millorar la seguretat i el confort dels vianants que fan servir el pont, ja que es preveu que el pont incorpori voreres degudament protegides. La calçada de la carretera destinada als vehicles també serà més ampla, el que permetrà també millorar les condicions de seguretat dels vehicles.

Un camió circulant pel pont de la Gleva, fa unes setmanes. Foto: Adrià Costa
Arxivat a