Anglada explica on són els diners desapareguts i Fuentes se'n mofa al seu costat

El fundador de Plataforma va treure 32.000 euros del compte bancari del partit a Vic

Redacció Osona.com
03 de març del 2014
Roda de premsa a Vic
Roda de premsa a Vic | Adrià Costa.

Els tres regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) de Vic -Joan Carles Fuentes, Cristina Gayoso i Pilar Catalan-, que s'han aliniat amb la direcció nacional i estan tirant endavant l'expulsió de Josep Anglada, continuen molt ocupats seguint el rastre dels 32.000 euros que el fundador de PxC va retirar del compte del grup municipal tan bon punt va esclatar la crisi del partit.

El candidat a substituir Anglada com a portaveu, Joan Carles Fuentes, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa, abans del ple municipal, que els tres regidors van aconseguir que el director de l'agència de Caixabank on hi ha el compte el bloquegés per impedir que ningú no mogués diners. Tanmateix, aquella mateixa nit, Anglada va retirar-ne 32.000 euros per banca electrònica, deixant-lo quasi buit, traslladant aquesta quantitat a un compte identificat amb les lletres PV (que, segons Fuentes, serien les inicials de Plataforma Vigatana, el partit amb el qual Anglada podría concórrer a les properes eleccions municipals).

Aquesta retirada de diners va generar la presentació de denúncies i acusacions mútues entre els dos sectors. Avui, Fuentes ha detallat que la setmana passada Anglada va retornar 13.000 euros i que els va dir que els altres 19.000 "han estat traspassats a un altre grup municipal de Plataforma". Tot i que en un primer moment Fuentes no volia desvetllar quin era aquest grup, a preguntes d' Osona.com ha revelat que "és el de Manresa".

Anglada, en declaracions posteriors al ple, ha reconegut que els 19.000 euros havien anat a parar al grup de Manresa, que era el seu destinatari correcte, i que hi havia hagut un "error". L' encara portaveu del grup municipal de PxC   ho ha explicat a diversos periodistes, juntament amb Marta Riera, en un ambient tens i fins i tot grotesc, ja que els tres regidors de PxC feien mofa i esclataven a riure al seu costat a cada resposta que donava. Anglada ha estat a punt de perdre els nervis, però Riera l'ha aturat.

Aquesta tarda, Osona.com ha contactat amb Albert Pericas, regidor de PxC a Manresa, per seguir el fil de la transacció econòmica. El dirigent del Bages, però, ha declinat fer declaracions.

La roda de premsa dels regidors de PxC ha comptat amb la presència -només com a espectador- de Robert Hernando, secretari general i home fort del partit després de la destitució d'Anglada. Hernando ha declinat intervenir quan en un moment de la roda de premsa se li ha demanat que ampliés algun dels temes tractats.

L'acte s'ha celebrat un petit bar de la plaça Major perquè, segons Fuentes, l'alcalde Vila d'Abadal els ha impedit de celebrar-lo en les instal·lacions municipals. Fuentes ha aprofitat per carregar contra l'alcalde, a qui ha acusat d'actuar en conniivència amb Josep Anglada en la crisi de Plataforma.

La caldera de Marta Riera

En la seva compareixença amb els periodistes, Fuentes ha denunciat que mesos enrere Josep Anglada havia retirat 1.400 euros del compte de PxC per pagar la caldera de l'habitatge de la regidora Marta Riera, i ha mostrat el rebut.

Anglada, posteriorment, ho ha reconegut, però ho ha justificat per la precària situació econòmica de Riera, a qui se li hauria espatllat la caldera i no podia pagar-ne una de nova. En tot cas, l'acord contemplava que Riera retornés els diners a poc a poc i ja ha pagat al partit dos rebuts de 200 euros (400 euros en total). "Ser pobre no és un delicte", ha argumentat Anglada.

Cristina Gayoso, Joan Carles Fuentes i Pilar Catalán, en un moment de la roda de premsa. Foto: Adrià Costa
Arxivat a