El porc, gran protagonista del Dijous Llarder a la plaça de Vic

Osona Cuina, el col·lectiu organitzador, culmina el seu quinzè aniversari amb un sopar solidari

Redacció Osona.com
27 de febrer del 2014
A la plaça Major s'han rostit dos porcs Bervic
A la plaça Major s'han rostit dos porcs Bervic | Adrià Costa
Els cuiners d'Osona Cuina davant dels porcs rostits. Foto: Adrià Costa

El col·lectiu Osona Cuina ha organitzat avui una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic. En aquest indret tan cèntric a partir de dos quarts de nou del matí s'han servit entrepans de diferents productes derivats del porc: botifarra, botifarra negra, cansalada, porc rostit i com a novetat aquest any, entrepà de caneló. Com sempre, es rostiran dos porcs al centre de la plaça, que s’hauran començat a coure la nit anterior.

Els xefs dels 13 restaurants que integren Osona Cuina han estat els amfitrions d’una jornada que ja forma part de la cultura gastronòmica de la ciutat. La vetllada ha servit també com a presentació oficial de les quatre últimes incorporacions al col·lectiu: D.O. Vic, Sambucus, Atlàntida i Tresona XXI que s’han unit al grup aquest mes de gener.

El porc que s'ha utilitzat en aquesta ocasió és l’anomenat Bervic, elaborat per Gepork, i que està inspirat en el “porc vigatà”. Es tracta d’una raça de porc amb moltes possibilitats gastronòmiques, més greixós que els altres, ideal per fer entre altres coses, botifarres i sobrassades.

Osona Cuina celebra aquest any, a més, el seu 15è aniversari, que té l'acte culminant aquest mateix dijous, amb un sopar al teatre l’Orfeó. Els beneficis de l’àpat es destinen a la nova unitat d’oncologia de l’Hospital General de Vic, promoguda per Osona Contra el Càncer.

Galeries de fotos:
- Dijous Llarder 2014
- Dijous Llarder 2013
- Dijous Llarder 2012
- Dijous Llarder 2010
- Dijous Llarder 2009
- Dijous Llarder 2008

El Dijous Gras a Vic, a 'Els Matins' de TV3