La població estrangera a Catalunya disminueix un 2,4%, però creix a Osona

Les comarques on més ha baixat són la Terra Alta i el Berguedà

Redacció/ACN
27 de febrer del 2014
La població estrangera a Catalunya ha baixat un 2,4% respecte l'any anterior. En total, hi resideixen 1.158.472 estrangers. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, és la segona vegada que es registra una disminució de la població estrangera, però aquest any el descens és generalitzat a tot el territori.

Les comarques que disminueixen més són la Terra Alta, on ha baixat un 13,7%; el Berguedà, on ha davallat un 9,5%; i el Baix Ebre, on ha disminuït un 8,3%. La baixada dels estrangers s'observa en la població menor de 40 anys, especialment en el grup de 25 a 29 anys, que ha disminuït un 8,8%. La resta de grups d'edat augmenten i destaca el de majors de 55 anys, que augmenta un 4%.

La disminució ha estat més accentuada en la població masculina que en la femenina. El nombre d'homes ha disminuït en 20.661, un 3,3% menys que l'any passat, i el de dones, en 7.646, un 1,4% menys.

Si s'analitza la distribució de la població estrangera al territori, s'observa que els decreixements que registren 38 comarques són d'intensitats molt diferents. Les disminucions més intenses les trobem a la Terra Alta, on ha disminuït un 13,7%; el Berguedà, on ha baixat un 9,5%; i el Baix Ebre, on s'ha registrat una davallada del 8,3%.

Les baixades més lleus s'han registrat a la Conca de Barberà, on ha baixat un 0,2%; el Segrià, on ha disminuït un 0,2%; i el Gironès, on ha davallat un 0,3%. D'aquesta tendència se'n desmarquen la Garrotxa i l'Urgell, on el nombre d'estrangers és el mateix o pràcticament, mentre que a Osona hi ha un lleuger increment del 0,3% respecte al 2012.