Anglada surt absolt de la denúncia per injúries de Fuentes

El jutjat de Vic considera que les declaracions del líder de PxC a Vic no tenien ànim injuriós | Marta Riera, com a testimoni, va declarar que els problemes econòmics de Fuentes els explicava ell mateix

Redacció
27 de febrer del 2014
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes moments abans de començar del judici.
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes moments abans de començar del judici. | Adrià Costa
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes moments abans de començar del judici, el passat dilluns. Foto: Adrià Costa

El jutjat de Vic ha absolt Josep Anglada de la denúncia que li havia presentat el regidor de PxC , Juan Carlos Fuentes, en què l'acusava d'haver-lo injuriat en unes declaracions efectuades al periòdic El 9 Nou el passat dia 14. La sentència del titular del jutjat número 1, Alberto Manuel Santos, estableix que les afirmacions del fundador i cap del grup de PxC a l'Ajuntament de Vic  i la posterior denúncia s'emmarquen "en un clima de crispació i de tensió existent entre ambdues parts, ja que aquesta s'emmarca en problemes interns del partit". L'acusació havia demanat una multa de 150 euros.

Aprofundint en el raonament, la sentència assenyala que l'anàlisi del document periodístic "no permet concloure de forma definitiva que el mateix contingui expressions injurioses, més enllà de la interpretació pejorativa que, de forma subjectiva, considera el senyor Fuentes que existeix". A les declaracions orals, Anglada va afirmar que no pretenia en cap moment injuriar Fuentes, cosa que el jutge admet.

També examina el contingut textual de les declaracions objecte de denúncia i observa que Anglada s'hi remetia a opinions de terceres persones, i que les afirmacions sobre els problemes econòmics de Fuentes eren coneguts perquè els havia explicat ell mateix a Anglada i a d'altres membres del partit, segons va declarar, com a testimoni la tambe regidora de PxC de Vic, Marta Riera.

Després de conèxer la seva absolució, Anglada ha manifestat en una nota de premsa que "no pensin que em doblegaran a cops de denúncia, he lluitat, lluito i seguiré lluitant per la llibertat i la dignitat del poble de Catalunya". La nota assenyala que "el president de PxC és objecte fa anys d'una campanya d'assetjament que, tanmateix, no han aconseguuit aturar-lo en la seva determinació política".

Un espectacle barroer

El pròxim episodi d'aquest espectacle jurídic que estan oferint els membres de PxC a la cituat de Vic serà la sentència d' una altra denúncia d'un regidor, en aquest cas Pilar Catalan , vers l' encara portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic , Josep Anglada, per unes presumptes amenaces, en un judici que també es va celebrar el passat dilluns. L'acusació demana una multa de 150 euros. En un principi, Catalan va reclamar una ordre d'allunyament per a ella i el seu fill d'Anglada, però el fiscal la va desestimar.

El reguitzell de denúncies contra Anglada, però, no s'atura aquí. Aquesta setmana, el mateix Fuentes ha tornat a portar el fundador del partit als tribunals per un presumpte delicte d’injúries. Segons consta en la denúncia, que en aquesta ocasió ha estat posada a Calafell, població on resideix Fuentes, Anglada va proferir tot un seguit d’insults al regidor de PxC, via twitter i comunicat de premsa. Entre aquests, destaca el següent: “Per cert, fill de puta, dóna la cara com un home i no t’amaguis com una maricona frustrada. Fuentes, cabró!!!”
Arxivat a