El Dijous Llarder torna avui a la plaça Major de Vic

Osona Cuina, el col·lectiu organitzador, ha incorporat enguany quatre restaurants més | El gran atractiu de la vetllada és la rostida dels dos porcs, de tipus Bervic

Botifarres, aquest dijous al matí a la plaça de Vic
Botifarres, aquest dijous al matí a la plaça de Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
27 de febrer del 2014
Les botifarres, aquest matí a la plaça Major de Vic. Al fons, Nandu Jubany. Foto: Adrià Costa

El col·lectiu Osona Cuina ha organitzat una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, aquest dijous 27 de febrer. En aquest indret, a partir de dos quarts de nou del matí i fins a les quatre de la tarda se serviran entrepans de diferents productes derivats del porc: botifarra, botifarra negra, cansalada, porc rostit i com a novetat aquest any, entrepà de caneló. Com sempre, es rostiran dos porcs al centre de la plaça, que s’hauran començat a coure la nit anterior.

Els xefs dels 13 restaurants que integren Osona Cuina seran els amfitrions d’una jornada que ja forma part de la cultura gastronòmica de la ciutat. La vetllada servirà també com a presentació oficial de les quatre últimes incorporacions al col·lectiu: D.O. Vic, Sambucus, Atlàntida i Tresona XXI que s’han unit al grup aquest mes de gener.

El porc que s’utilitzarà en aquesta ocasió és l’anomenat Bervic, elaborat per Gepork, i que està inspirat en el “porc vigatà”. Es tracta d’una raça de porc amb moltes possibilitats gastronòmiques, més greixós que els altres, ideal per fer entre altres coses, botifarres i sobrassades.

Osona Cuina celebra aquest any, a més, el seu 15è aniversari, que tindrà el seu acte culminant aquest mateix dijous, amb un sopar al teatre l’Orfeó, a partir de les nou del vespre. Els beneficis de l’àpat es destinaran a la nova unitat d’oncologia de l’Hospital General de Vic, promoguda per Osona Contra el Càncer.

Galeries de fotos:
- Dijous Llarder 2014
- Dijous Llarder 2013
- Dijous Llarder 2012
- Dijous Llarder 2010
- Dijous Llarder 2009
- Dijous Llarder 2008
Arxivat a