L'acusació demana dues multes de 150 euros per a Anglada per injúries i amenaces

L’encara portaveu del grup municipal de PxC declara al jutjat de Vic, després de les denúncies dels seus companys de partit Joan Carles Fuentes i Pilar Catalan

Pere Pratdesaba
25 de febrer del 2014
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes, als jutjats
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes, als jutjats | Adrià Costa
Josep Anglada i Joan Carles Fuentes moments abans de començar el judici. Foto: Adrià Costa

Josep Anglada, encara portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic , ha declarat aquest matí al jutjat número 1 de Vic per dos presumptes faltes d’injúries i amenaces contra els seus companys de partit al consistori Joan Carles Fuentes i Pilar Catalan. Anglada ha arribat als jutjats acompanyat de la també regidora de PxC Marta Riera, que sempre li ha fet costat en aquest conflicte.

Els dos judicis han quedat vistos per a sentència. Anglada ha defensat la seva innocència i l'acusació, per contra, ha demanat una multa per cada un dels casos de 150 euros.

La destitució d’Anglada com a president de PxC s’ha estès fins a l’Ajuntament de Vic, on tres dels cinc regidors del partit, els esmentats Fuentes i Catalan, a més de Cristina Gayoso, han intentat fer fora Anglada del grup municipal. De moment, aquesta mesura no és possible des d’una perspectiva legal, com va constatar un informe jurídic de la secretària de l’Ajuntament , i Anglada continuarà com a portaveu i com a membre del grup municipal fins que l’expulsin de PxC (una decisió que potser tindrà els tribunals com a trajecte final). Així serà en el proper ple ordinari, el dilluns 3 de març, que es preveu calent.

Josep Anglada i Pilar Catalan entrant a la sala número 1 del jutjat de Vic. Foto: Adrià Costa

El conflicte a Vic s’ha enverinat amb manifestacions creuades que han derivat en dues denúncies. Fuentes va acusar d’injúries a Anglada , per unes declaracions a El 9 Nou, on posava en dubte la seva honradesa i assegurava que estava a punt de ser desnonat.  Per Anglada, aquestes declaracions sobre Fuentes s'emparen dins la llibertat d'expressió i ha explicat que només responia a unes altres afirmacions prèvies de Fuentes, on se l'acusava de presumptes irregularitats econòmiques al compte bancari del partit a Vic.

Per la seva banda, Catalan va demanar una ordre d’allunyament per a ella i per al seu fill per uns suposats missatges amenaçadors al whatsapp. Anglada ha negat les amenaces i ha dit que no té la intenció de fer mal a ningú. La Fiscalia ha participat en aquest judici i, després de les declaracions de les parts, ha determinat que no hi havia fet delictiu sobre el menor, en comprovar que no ha quedat acreditada cap "amenaça directa", i ha desestimat l'ordre d'allunyament.

Joan Carles Fuentes, arribant als jutjats de Vic, aquest matí Foto: Adrià Costa 

Josep Anglada i Marta Riera, arribant als jutjats, aquest matí Foto: Adrià Costa   
Arxivat a