Osona porta el Tricentenari a Barcelona

La Comissió Osona 2014 explica els actes programats a la comarca, en una jornada al Born

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2014
La companyia teatral Tona 78 Talia, al Born Foto: Ajuntament de Vic

La Comissió Osona 2014 , coordinadora dels actes que es realitzen a la comarca per a commemorar el Tricentenari , va programar aquest dissabte, 22 de febrer, una sèrie d’activitats a Barcelona, en concret, al Born Centre Cultural, en motiu de la diada “Osona al Born”. La iniciativa va rebre una bona afluència de públic.

Al llarg del matí, la Sala Moragas va esdevenir l’aparador d’Osona a la capital catalana. En la jornada es van explicar i difondre les iniciatives que s’han organitzat per commemorar els 300 anys dels fets que tingueren lloc al país i, concretament a la comarca, l’any 1714. L’acte va comptar amb la presència de Joan López, regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic.

La companyia teatral Tona 78 Talia va escenificar  un fragment de l’obra teatral “El General” d’Albert Jofre. Es va representar la reunió, que en secret, van mantenir un grup de prohoms osonencs a l’ermita de Sant Sebastià, on van signar l’anomenat Pacte dels Vigatans i que propiciaria el posterior Pacte de Gènova, així com l’entrada dels catalans a la Guerra de Successió al bàndol austriacista.

També es va mostrar la “batalla musical”, en la que es van recordar  una bona colla de marxes i de melodies que representaven cada batalló o cada gran unitat d’exèrcit de la Guerra de Successió. A més, mitjançant poemes, es va recordar els principals personatges de la Guerra de Successió a Osona a través d’una escenificació de Llorenç Tomàs, el rector de Santa Eulàlia de Riuprimer que va convocar el Pacte dels Vigatans 300 anys enrere.

Finalment, durant tota la jornada, es van divulgar les activitats i actes de commemoració del Tricentenari previstes per aquest 2014 a la comarca d’Osona, així com informació de les rutes “Osona 1714 Pam a Pam” i la inauguració de la museïtzació exterior de l’Ermita de Sant Sebastià.
Arxivat a