Madrid dóna llum verda a la candidatura de Vic com a ciutat Unesco de la Gastronomia

Joan Naudó ho anuncia a la inauguració de les Jornades gastronòmiques de l'escudella i carn d'olla

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2014
Fabià Contreras, Anna Erra i Joan Naudó, aquest divendres a la inauguració de les jornades. Foto: Josep M. Costa

El Gremi d’Hostaleria d’Osona , juntament amb l’Ajuntament de Vic, organitza la tercera edició de les Jornades gastronòmiques de l’escudella i carn d’olla. Aquesta activitat es porta a terme del 21 de febrer al 2 de març, amb un menú d’escudella i carn d’olla que es pot degustar a 25 restaurants de la comarca d’Osona que s’han adherit a la proposta.

Anna Erra, 1a tinent d’alcalde i regidora de Turisme de Vic, va inaugurar el passat divendres les jornades d'enguany, que se celebren en el marc de la candidatura de Vic-Osona, ciutat Unesco de la Gastronomia. A l'’acte, que es va fer a l’Oficina de Turisme de Vic, Joan Naudó, president del Gremi d’Hosteleria d’Osona, va explicar que acabava d’obtenir el permís del govern espanyol per presentar la candidatura a París per aconseguir ser nomenada ciutat Unesco.

Erra va destacar les sinergies entre les ciutats per fer possible projectes conjunts i va felicitar aquesta nova unió per potenciar la gastronomia. “Vic és un referent en el turisme, la cultura i amb aquesta candidatura, també en gastronomia”, va dir.

Fabià Contreras, del restaurant Can Faves Comptades de Tavertet, va presentar el tast d’escudella i carn d’olla per inaugurar les jornades.

Canvi de format

Les jornades d’enguany han canviat de format, en relació a les dues anteriors edicions . Per un costat, es mantenen els menús als restaurants. Per l’altra, desapareixen les activitats gastronòmiques, amb tallers de cuina, degustacions, tasts i presentació de productes, a la carpa del carrer Verdaguer de Vic, a l’entrada del carrer Major, que han estat substituïdes per unes visites guiades, que es van fer el passat dissabte 22 de febrer , als llocs més emblemàtics de la ciutat. La visita va acabar amb un tastet de cuina d’escudella, carn d’Olla i vins, que es va fer a l’Oficina de Turisme.

Aquestes jornades tenen com a objectiu fomentar el turisme gastronòmic a Vic i a la comarca d’Osona, que beneficia un ampli sector que inclou restaurants, allotjaments, comerç, industria alimentària, artesans de boca i el sector serveis en general.

Galeries de fotos:
- 2014 (Josep Maria Costa)
- 2013 (Josep Maria Costa)
- 2012 (Josep Maria Costa)
Arxivat a