Territori millora l'accés de Sant Bartomeu a l'Eix del Lluçanès

La Generalitat inverteix 357.000 euros en arreglar el camí d’Alboquers, que connecta el municipi amb la nova carretera Olost-Olvan

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2014
Mapa del camí d'Alboquers. Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà aquesta setmana les obres de millora del camí d’Alboquers, que connecta les carreteres B-433 i C-154 i facilita l’accés al nucli de Sant Bartomeu del Grau. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 357.000 euros.
 
L’estiu passat van entrar en servei les obres de la variant d’Olost, que van tenir un cost de 10,2 MEUR. Aquestes obres formen part de l’Eix del Lluçanès (C-62), la nova carretera construïda entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat, entre Olost i Olvan. Per tal millorar la connectivitat de l’entorn, i en concret l’accés de Sant Bartomeu del Grau al nou eix viari, ara s’executen obres de pavimentació i millora del camí d’Alboquers.
 
Els treballs consistiran principalment en l'eixamplament del camí existent en una longitud aproximada d’1,3 quilòmetres, tot augmentant la calçada de 5 a 7 metres, de manera que es formarà una nova secció formada per dos carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres.
 
D’altra banda, es preveuen altres obres de millora del drenatge, la senyalització i mesures d’integració ambiental. Aquesta actuació abasta els termes municipals de Muntanyola i Sant Bartomeu del Grau. Es preveu que l’obra conclogui abans de l’estiu vinent.