Dos detinguts i cinc imputats per simular robatoris de mòbil

Els casos, que van succeir el 2013, es van denunciar amb l’objectiu de defraudar la companyia d’assegurances

Redacció Osona.com
20 de febrer del 2014
Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’Àrea Bàsica Policial d’Osona van detenir dues persones i en van imputar cinc, durant l’any 2013, per simular un fals delicte de robatori amb força o violència a la comarca d’Osona.

El primer cas es remunta al mes de maig de 2012. Un home va denunciar que li havien robat el telèfon mòbil de manera violenta en un carrer de Vic. Al gener del 2013 es va descobrir que havia denunciat falsament el robatori després de perdre l’aparell. Va ser imputat per simular un delicte.

A l’octubre, també de 2012, una dona va denunciar que li havien furtat el telèfon mòbil de l’interior de la seva bossa de mà, durant el mercat setmanal de Vic. L’abril de 2013 va concloure la investigació i es va descobrir que la denunciant havia regalat el telèfon a un familiar. Va denunciar falsament el furt per obtenir un altre aparell. Al cap de tres mesos, va tornar a denunciar que li havien sostret, de manera idèntica, el nou terminal. Al descobrir-se la falsedat de les denúncies va quedar imputada. En el moment de la declaració la dona portava el telèfon denunciat la primera vegada i se li va intervenir.

El tercer cas ja es va donar el 2013. Al mes de gener un jove va denunciar que, d’una estrebada, li havien sostret el telèfon mòbil mentre caminava per un carrer de Vic. La investigació va revelar que el jove havia contractat una assegurança quan va comprar el terminal i, presumptament, l’hauria venut per un valor inferior al preu de mercat. El jove va ser detingut per una simulació de delicte.

Al febrer, un jove va denunciar que quatre persones el van intimidar per robar-li el telèfon mòbil a la sortida d’una discoteca de Vic. La investigació va destapar que al denunciant se li havia avariat el mòbil i quan el va portar a reparar a l’establiment li van recomanar que denunciés un robatori per obtenir-ne gratuïtament un altre. El jove va ser imputat com autor d’una simulació de delicte i estafa.

El cinquè cas va ocórrer al mes d’abril. El propietari de diverses botigues de telefonia mòbil de Vic va coaccionar una de les treballadores, per tal que posés una denuncia de robatori amb violència i intimidació a l’establiment. La denunciant va dir que dos joves, esgrimint una navalla, li van sostraure dos telèfons mòbils d’alta gamma. Després de diverses indagacions els mossos van descobrir la invenció del delicte, amb l’objectiu de cobrar l’assegurança que li cobria el robatori a la botiga. El propietari de l’establiment va ser imputat per simular un delicte, per coaccions i per estafa.

Durant l’octubre, una dona va denunciar que li havien sostret dos telèfons mòbils de l’interior del seu vehicle que estava estacionat en un carrer de Vic. Segons la denunciant, li van trencar un dels vidres per sostreure-li la bossa de mà dins la qual es trobaven els terminals. La investigació dels mossos va demostrar que la dona, amb l’ajuda d’un familiar, van trencar el vidre del cotxe. Posteriorment va denunciar el fals robatori per obtenir dos nous aparells a través de la pòlissa d’assegurances.

El setè cas es va donar el novembre. Un jove va denunciar que havia patit un robatori amb força al seu vehicle i li havien sostret un telèfon mòbil. La investigació va descobrir que el jove va vendre el terminal mòbil a través d’Internet i, posteriorment, va tramitar amb la companyia asseguradora la substitució del terminal denunciat com a robat. El jove va ser detingut per una simulació de delicte.

Els Mossos d’Esquadra recorden que formular denúncies falses i simular un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal.
Arxivat a