Ofensiva per centralitzar a Barcelona l'execució de sentències del jutjat social

Fins ara, els osonencs podien fer alguns dels tràmits a Granollers

Pere Fontanals
20 de febrer del 2014
Nova volta de clau en l'ofensiva centralitzadora dels jutjats cap a les capitals de província que ha impulsat el ministre Gallardón amb un projecte de llei que ja ha rebut el rebuig de jutges, procuradors i advocats. Segons ha pogut saber Manresainfo.cat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) comença a fer els deures i ja preveu el trasllat a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat de la part d'execució de sentències dels jutjats socials de la demarcació de Barcelona. La mesura afecta indirectament als osonencs, que fins ara podien fer aquests tràmits a Granollers o a la Ciutat de la Jústícia, segons els casos.

En total, entre els jutjats de Terrassa, Sabadell, Mataró, Manresa i Granollers, la reforma afectaria 11 jutjats socials que veurien que poden continuar dictant sentències, però que la part executiva posterior es trasllada a l'Hospitalet. Aquests moviments arriben després que el passat mes de gener ja se centralitzessin les autòpsies de tota la demarcació a la capìtal del país.
 
Els jutjats socials tenen la funció, entre altres, de conciliar o sentenciar casos de caire laboral. La centralització de l'execució de sentència significarà, a la pràctica, que les reclamacions, al·legacions o tramitacions posteriors a la sentència ja no es podran continuar fent a Granollers, i els afectats, entre els que es poden trobar afectats per acomiadaments, cessaments de negoci o tramitacions d'invalidesa, hauran de desplaçar-se fins a la Ciutat de la Justícia.
 

Més informació, des de Manresa.Info