Albert Bosch afronta la darrera etapa de l'Ice Ultra en vuitena posició

La nevada persistent obliga a disputar la pràctica totalitat del recorregut amb raquetes

Arnau Urgell
18 de febrer del 2014
Albert Bosch, a la sortida de la tercera etapa.
Albert Bosch, a la sortida de la tercera etapa. | Albert Bosch
Albert Bosch, a la sortida de la tercera etapa. Foto: Albert Bosch

Pas enrere a la classificació d'Albert Bosch a l'Ice Ultra Beyond Ultimate que es disputa a la Lapònia sueca. L'aventurer i empresari resident a Tavèrnoles és vuitè a la general després de finalitzar la tercera etapa en la qual va patir molt dolor als peus. Una situació causada en part per una persistent nevada que ahir va obligar a realitzar tot el recorregut –unes nou hores- amb raquetes de neu.

Aquest dimarts ha començat la quarta i darrera etapa. Una doble marató de 90 km que acabarà de posar a prova la trentena de participants de l'Ice Ultra. Albert Bosch l'ha iniciat com a vuitè a la general després de ser cinquè tant a la primera com a la segona. Per equips continuen liderant la classificació ja que Xavi Marina és segon i Tony Andrade quart a la general.

Les quatre etapes de l'Ice Ultra
Divendres 14. Matí de preparació i revisió final de material Luleå. A la tarda, desplaçament a un campament situat 200 km al nord. Briefing de seguretat i funcionament de la prova, i la primera nit de dormir a sobre el gel.

Dissabte 15. Matí de revisió mèdica i darrers temes logístics. A les dotze del migdia comença la primera etapa: 46 km enmig dels boscos de Lapònia, direcció nord, seguint una antiga ruta dels sami del segle XIX. Tota l'etapa creua una zona absolutament protegida per la UNESCO, on no està permesa ni la circulació de motos de neu. Trobaran molta neu tova i les raquetes seran imprescindibles en força trams. Amb tota seguretat arribaran de nit al campament. Resultat: 5è classificat amb un temps d'unes 8 hores.

Diumenge 16. Segona etapa de 50 km. Inici a les 8 del matí, amb la primera llum del sol. Serà la jornada més de muntanya i amb més desnivell de la prova. L'arribada està prevista abans de les tres de la tarda, és a dir, amb llum de dia. Resultat: 5è classificat amb un temps de 6 hores i 15 minuts. L'etapa finalment ha estat de 38 km.

Dilluns 17. Tercera etapa de 44 km. Inici a les 7 del matí, abans que surti el sol. La primera part passa enmig de boscos espessos amb neu molt tova i alta. La segona part passarà per una zona de llacs i l'etapa acabarà creuant un gran llac gelat de 15 km per arribar directe al campament. Resultat: Vuitè a la general després de nou hores corrent amb raquetes.

Dimarts 18 i dimecres 19. Quarta i última etapa de 90 Km. Doble marató extrema amb sortida nocturna (5 del matí) i arribada també de nit. Punt final que suposarà acabar sumant 230 km.